Dags för semifinalerna att dra igång i SHL och här ställs Luleå mot Frölunda, och jag har hittat ett spel i matchen.

Luleå slutade på en fin andraplats i grundserien då man plockade 97 poäng. Man orkade dock inte nå seriesegrarna Rögle, men det var bara tre poäng ifrån. I kvartsfinalen ställdes man mot Örebro där man tog sig vidare rätt bekvämt, och det slutade med 4-1 i matcher.
Nu är det första matchen i semifinalen och man börjar på hemmaplan där man var starka under grundserien då man plockade 53 poäng. Defensiven är en av lagets största styrkor, något man visat under säsongen då man var det lag som släppte in minst antal mål i grundserien, men även i kvartsfinalserien då man bara släppte in sex mål under ordinarie tid på fem matcher.

Samtidigt som målvaktsspelet och defensiven är starka så finns det en hög klass framåt i form Shinnimin, Omark och Andreasson, så laget är starka på samtliga positioner, och här tror jag att man öppnar med en seger.

Frölunda slutade på en fjärdeplats i grundserien vilket är en okej placering, men överlag så gjorde man en hel del svaga insatser.
I kvartsfinalserien mot Växjö lyckades man vinna med 4-0 i matcher, något som ser väldigt bra ut. Man ska dock komma ihåg att tre av dessa matcher gick till förlängning där man i samtliga matcher drog det längsta strået, så det var klart jämnare i matcherna än vad det ser ut.

Man har poängkungen Lasch i laget som fortsätter att producera för laget, och hittills har han gjort 71 poäng på 56 matcher. Där bakom finns det dock fler skickliga spelare i Lenc, Spacek, Borgman och Söderblom för att nämna några, så visst finns det kvalitet nog att hota hemmalaget, men på bortais bör man ändå få det tufft.

Luleå är ett av ligans bästa lag samtidigt som defensiven är riktigt stark, och även om motståndet är tuffare här än i kvartsfinalen så ska man ses med
goda segerchanser på hemmaplan, vilket gör att jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip