Dags för den femte matchen mellan Luleå och Frölunda i kampen om en finalplats, och här har hemmalaget läge att avgöra matchserien.

Efter förlusten i den inledande matchen med 3-6 så har nu Luleå tagit tre raka segrar, vilket också gjort att man sitter i ett riktigt bra läge i kampen om en finalplats då en enda seger på tre matcher behövs.
Nu senast vann man med 0-2 på bortais där man inte gjorde sin bästa match. Defensivt gjorde man det dock svårt för Frölunda samtidigt som Lassinatti såg stabil ut i kassen med sina 27 räddningar.

I laget finns det hög kvalitet i Andreasson, Lepistö, Tyrväinen och Omark för att nämna några, och nu när det väntas hemmaplan där man varit starka under säsongen så ska man ses med goda chanser att avgöra matchserien.

Frölunda rivstartade semifinalen då man gjorde hela sex mål, något som är riktigt bra mot ett defensivt starkt Luleå.
I de tre senaste matcherna har det dock bara blivit fyra mål framåt och man har haft det klart tuffare framåt, mycket tack vare att Luleå fått ordning på sin fina defensiv.
Efter förlusten senast så är det underläge med 3-1 i matcher, och nu krävs det tre raka segrar för att lösa en finalplats, något jag tror blir alldeles för tufft.

Visst har man starka namn i Lasch, Spacek, Lenc och Borgman som samtliga håller en hög nivå.
Den sistnämnda är en av lagets bästa backar och han klev av skadad senast, och hans medverkan är fortsatt oklart här.
Även om han skulle komma till spel har man dock haft svårt med Luleås starka defensiv, och nu när det väntas bortamatch där man haft det klart tuffare under säsongen så tror jag att man får det för tufft.

Efter tre raka segrar för Luleå så bör självförtroendet vara på topp, och nu när man kan avgöra matchserien på hemmaplan så tror jag att man tar en ny seger, vilket gör att jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip