Torsdag igen och det vankas återigen lite hockey ifrån SHL. Denna gång vänder vi oss upp till de norra delarna av landet där Luleå tar emot det turnerande HV 71 som i tisdags rent utsagt blev pulvermos emot Modo. Jag vet inte hur jag ska börja det här, men jag blir inte klok på detta HV 71. På något sätt så har man kommit in i dem banorna man var i under förra säsongen och trots en del spännande nyförvärv så verkar laget inte vara särskilt mycket bättre. Nu är säsongen givetvis lång och mycket ändras, men för tillfället verkar man få en kämpig säsong, Insatsen mot Modo senast var under all kritik och det finns förbättringspotenial över hela banan. Av det jag såg av HV från förra året så såg man otroligt sega ut och aningen trubbiga offensivt och så tycker jag man ser ut även nu. Matchen mot Luleå kommer definitivt bli ytterligare ett tufft test och hemmalaget spelar med stor disciplin , vilket gör att HV kommer att kriga nåt enormt för att komma åt Luleå.

Ett spelmässigt bra Luleå

Luleå har startat säsongen med fyra poäng på lika många matcher och jagar nu sin andra hemmaseger när HV 71 kommer på besök. Tittar man på det spelmässiga som Luleå presterat hittills så är jag ändå imponerad. Man håller pucken bra inom laget och spelar som man alltid gör, sammanfattat lite tråkigt med andra ord. Jag förstår att hockeyn kanske inte är den mest sevärda, men den kan vara nog så effektiv, om man utnyttjar sina målchanser. Man är strukturerade i sitt spel och väljer sina lägen på ett smart sätt. Något som såklart påverkar den offensiva effektiviteten och det har synts i de inledande matcherna. I vilket fall så tror jag man är på god väg. Hemvändande Linus Omark och Pontus Andreasson kommer att göra skillnad i längden. Luleå är normalt sett starka hemma och vann med 4-0 enkelt mot Timrå och hade allt i egna händer inför den sista perioden mot Örebro, men lyckades på något sätt slarva bort det och släppte in två tidiga mål i period tre. Nej, hemma mot HV ska man ha bra chans.

På förhand känns det som att matchbilden inte kommer att passa HV särskilt bra. Luleå släpper inte till särskilt många målchanser och med tanke på hur det såg ut senast så har jag svårt att se att HV ska plocka några poäng uppe i Luleå som är en av de absolut tuffaste bortamatcherna under säsongen. Det känns alltid som att det är lite kryssrisk när Luleå spelar, men här tror jag helt enkelt Omark och kompanie löser tre poäng. Vi testar Luleå att vinna under ordinarie tid till oddset 2.00 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip