Luleå och HV71 drabbar samman under tisdagen och jag förstår inte varför Luleå har gått upp så oerhört mycket i odds senaste tiden. Luleå insatsen tillbaka vid oavgjort betalar i skrivande stund 1.90 och det tycker jag är alldeles för högt. Finns hos flera sidor, men jag väljer att spela den hos OHMbet eller Rizk med en flatinsats.

Luleå hade innan uppehållet en helt makalös form och leder just nu SHL med bättre målskillnad än tvåan Frölunda. Luleå hade innan uppehållet sju segrar i sina åtta sista matcher, samtliga vinster kom under ordinarie tid och förlusten kom efter övertid borta mot Växjö. Det var över en månad sedan Luleå senast förlorade under ordinarie tid, oerhört imponerande form! Luleå har dessutom fyra raka trepoängare på hemmais, så hur man inte kan vara favoriter hemma mot HV71 begriper jag inte alls. Luleås powerplay har fungerat klart godkänt och deras boxplayspel har varit helt outstanding med 93.33%.

HV71 har inte haft det speciellt lätt i SHL den senaste tiden. Nionde plats i tabellen samt fyra torskar i sina sex senaste matcher. Vinsterna har kommit på hemmais mot rätt svaga motstånd som Timrå och Brynäs. HV71 har haft det tufft på bortais genom säsongen. Sju matcher har spelats på främmande mark och den totala poängskörden har blivit 5 poäng av 21 möjliga. Dessutom har HV71 just nu tre raka bortamatcher utan poäng och det har inte varit mot speciellt starkt motstånd. HV71 har inte alls varit lika bra som Luleå i specialteams heller, Luleå ligger på andra plats i serien om man slår ihop totalen för powerplay samt boxplay. HV71 hittar vi på sjunde plats i den tabellen.

Summering: Luleå toppar tabellen samtidigt som HV71 ligger på nionde plats. Luleå har en makalöst bra form samtidigt som HV71 inte har en speciellt bra form alls. Luleå spelar för stunden oerhört bra på hemmais samtidigt som HV71 har det mycket tufft där. Luleå är hästlängder bättre än HV71 i specialteams. Trots alla dessa faktorer är oddsen mer eller mindre helt jämna när Luleå spelar på hemmais, aldrig i livet att jag köper det.

Match: Luleå - HV71
Spel: Luleå insatsen tillbaka vid oavgjort
Odds: 1.90
Insats: Flat
Bolag: OHMbet eller Rizk
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip