Luleå tar sig an HV71 på hemmais under torsdagen. Jag tycker verkligen att Luleå är ett oerhört homogent lag som kan gå extremt långt i SHL denna säsongen. Hemma mor HV71 är man klara favoriter att vinna, något som man också ska vara. Jag tycker att Luleå -1.5 mål till 2.28 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport är ett väldigt fint spel.

Luleå inledde SHL-säsongen på bästa tänkbara vis när man hemmabesegrade Växjö med 3-1. Det följdes dock upp med en förlust under tisdagen borta mot Örebro där man föll med 2-1. Nu är det återigen dags för Luleå att spela på hemmais, där är man oerhört starka, det vet vi sedan tidigare.

HV71 har inlett säsongen precis som Luleå. En bortaförlust samt en hemmaseger. Bortaförlusten kom i den första omgången när man blev överkörda mot Rögle med 4-0. I förra omgången inkasserade dock HV71 sina första poäng när man hemmaslog Frölunda med 3-2 under ordinarie tid.

Jag tror inte HV71 kommer ha så speciellt mycket att säga till om i SHL i år. Jag tror iallafall inte att HV71 kommer vara ett av lagen som konkurrerar om att vinna SHL. HV71 känns som ett lag som kommer hamna i mitten eller lite under mitten av tabellen när vi summerar grundserien. Luleå tänker jag däremot kommer vara ett lag som verkligen utmanar om SM-guldet i år. Det känns som att Luleå är det starkare laget över mer eller mindre hela banan i denna matchen. Om man dessutom lägger till hemmaisfördelen så tror jag att Luleå ska ha oerhört bra chanser att vinna.

Vi erbjuds i skrivande stund 2.28 på att Luleå vinner med två mål eller mer. Det ser jag som ett mycket fint odds då övriga oddsleverantörer ligger en bra bit under det.

Match: Luleå - HV71
Spel: Luleå -1.5
Odds: 2.28
Insats: Flat
Bolag: LeoVegas , Unibet , 888sport
Spelstopp: 19.00 torsdag

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip