Tisdagen bjuder på en match i SHL när Luleå tar emot HV71 i ett bottenmöte, och här står viktiga poäng på spel för båda lagen.

Luleå har fått lite andrum till jagande lag i kampen om negativt kval efter att man tog fyra raka segrar i slutet av januari, och en seger här göra att man tar sig upp på en niondeplats i tabellen, så poängen i de elva sista matcherna i grundserien kommer bli oerhört viktiga.
Nu senast åkte man på en tung 0-5 förlust mot Oskarshamn, och även om resultatet var i överkant så var insatsen inte imponerande.

Offensiven sprudlar inte i laget då man tillsammans med Malmö gör minst mål i hela ligan. Detta väger man dock upp med ett tight försvarsspel, och gästerna lär få kämpa hårt för sina lägen i matchen.
Negativt för offensiven är att Brännström inte kommer till spel i matchen.

HV71 har tagit två raka segrar där man först slog Timrå med 1-2 för att sedan följa upp med en 5-1 seger mot Malmö. En spelare som varit högst bidragande till segrarna har varit målvakten Ortio som tagit hela 74 av 76 skott i dessa två matcherna, så han har verkligen klivit fram stort, precis som defensiven överlag.
Man har fyra poäng upp till Brynäs som är på säker mark, så precis som för hemmalaget så blir det viktiga poäng att spela om framöver.

Ett stort minus är att André Petersson missar matchen pga landslagsuppdrag, och det är lagets poängstarkaste spelare tillsammans med LaLeggia, så offensivt kommer det lämna stora hål, och även om det finns bra namn i Shore och Kaski så är känslan att detta blir en för tuff match.

Luleå har inte alls imponerat under säsongen men mot ett överkomligt motstånd på hemmais ska man ha goda chanser att ta sig tillbaka på vinnarspåret igen, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip