Luleå ska efter två raka bortamatcher göra sin första hemmamatch i CHL-spelet, och motståndet står finska Jukurit för.

Luleå har öppnat gruppspelet med två raka segrar då man först slog just Jukurit i premiären med 2-5 för att sedan slå Sparta Prague med 2-3. Man har således skaffat sig ett järngrepp om gruppsegern även om det är flera matcher kvar att spela.
I mötet mot Jukurit i premiären var man trots bortais det klart bättre laget och man hade bland annat ett skottövertag med 23-45, och här är ska en liknande insats räcka väldigt långt.

Man har visserligen blivit av med både Linus Omark och Pontus Andreasson inför säsongen och det är otroligt tunga avbräck offensivt, något som lär visa sig under SHL-spelet. Här är dock motståndet beskedligare än i just SHL, och då man fortfarande har namn som Honka, Komarek, Tyrväinen och Brännström i truppen så ska man kunna ta en ny bekväm seger.

Jukurit slog senast danska Aalborg med 5-3 i en match som dock inte var helt odramatiskt då det bara var ett måls skillnad med dryga 3,5 minut kvar att spela, men när nyförvärvet från Trinec Ondrej Kovarcik gjorde 5-3 i slutet så var det spiken i kistan.
Nu väntar dock helt annan kvalitet på motstånd samtidigt som det även nu är bortais som gäller, så det ska mycket till om man ska kunna störa Luleå.

Laget har några spännande namn i Oliver Lauridsen, Linus Nässen och Pekka Jormakka för att nämna några. Ser man dock på både spets och bredd så är man inte på samma nivå hemmalaget, och känslan är att man återigen får kliva av utan poäng mot Luleå.

Luleå gör sin första hemmamatch i turneringen och man lär knappast släppa på gaspedalen efter de två inledande segrarna, så jag förväntar mig en ny bra insats, och jag tror gästerna inte är tillräckligt bra för att utmana.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip