Dags för kvällens "tråkigaste" match på förhand om ni frågar mig, det säger jag för att jag gillar att se mål och fartfylld hockey och det tror jag inte vi kommer få se här. Jag tror underspelet är fint här och kommer spela under 4.5 mål till 1.96 hos Bethard med en flatinsats.

Luleå kommer från en tung period med tre raka förluster, först mot Mora på bortais och sedan det värsta, dubbel torsk mot Skellefteå i norrlandsderbyt. Man föll tungt mot Skellefteå på både hemma och bortais och släppte in alldeles för mycket mål. Därför bör fokus i denna match ligga på defensiven, att man stoppar blödningen bakåt som det var mot Skellefteå. Luleå är det laget i serien som har minst skottglada matcher, snittet ligger på ungefär 50 skott per match (på mål) och det är det lägsta snittet i serien. Luleå släpper dessutom in lite mål och är som vi vet under Bulan ett solidt lag som försöker spela tight och har gjort det bra under säsongen.

Karlskrona är inte heller något speciellt offensivt lag alls. Karlskrona har oerhörda problem att göra just mål. Man är rätt klart det laget i SHL som gjort minst mål. 37 mål på 20 matcher är inte direkt något roligt snitt att prata om. Både Karlskrona och Luleå är bland dem lagen som skjuter allra minst skott mot motståndarens mål och Luleå är även ett av de lagen som släpper till allra minst skott mot eget mål. Inte Karlskrona av förståeliga skäl då man är rätt svaga och allt som oftast underlägsna under matcherna. Varken Karlskrona eller Luleå är vassa i PP men ingen av lagen är heller vassa i BP.

Jag anser att detta är den mest perfekta matchupen i SHL om man vill se lite mål. Vi får hoppas att fallet även blir så ikväll. Senast lagen möttes slutade matchen sjukt nog 0-0, hoppas på något liknande idag. Rimliga resultat är väl 2-1, 3-1 till Luleå.

Match: Luleå - Karlskrona
Spel: Under 4.5 mål
Odds: 1.96
Insats: Flat
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip