Beklagar att det inte kom några spel i torsdagens matcher i SHL, men om ni följer mig på Twitter så vet ni varför, min kära dator gick nämligen sönder. Nu är det problemet löst och speltips kommer!

Idag tycker jag mig hittat ett fint spel hos bet365 i matchen mellan Luleå och Linköping där jag väljer att spela Linköping till 2.60, den spelas med vanliga insatsen flat.

Luleå har hittills lyckats vinna tre av fem matcher i årets SHL. Det kan man tycka låter mycket bra, men sanningen är att man inte har vunnit en enda match under ordinarie tid. Alla tre segrar har kommit efter övertid/straffar och därför har man sex poäng. Man hade givetvis lika gärna kunnat förlora dessa tre övertidsmatcher så det mer eller mindre är 50/50 vem som vinner när man går inte i OT. Då hade man stått på tre poäng och det hade mer eller mindre varit krisvarning och legat tolva. Nu är det inte så, man har sina sex pinnar och ligger på en åttonde plats. Ikväll tar man sig an Linköping, ett lag som man mötte på bortais i tisdags och lyckades vinna mot på övertid. Jag anser dock att Luleå har fått med sig lite för mycket i inledningen av SHL och tror absolut att bakslaget kan komma idag. Luleå har hittills haft en ganska så lättsamt spelschema och man har inte imponerat. Man har spelat tre matcher på hemmais mot Djurgården, Örebro och HV71 och "bara" lyckats ta fyra poäng, det är inte speciellt starkt anser jag. Senast hemma åkte man på en klar förlust mot HV71 med 0-3 hemma. Kort och gott så tycker jag Luleå inte har imponerat i upptakten av SHL.

Linköping står hittills på sex poäng i årets SHL, alltså lika många poäng som Luleå. Men till skillnad från Luleå som jag tycker haft flyt så har Linköping haft otur. Linköping har hittills bara förlorat en enda match i årets SHL efter ordinarie tid, det var senast mot Karlskrona när man föll med 4-2 på bortais. Linköping har alltså åkt på tre övertidsförluster samtidigt som Luleå vunnit tre matcher i OT. Det talar sitt tydliga språk. Förlusterna på övertid har kommit mot Luleå, Växjö och Färjestad. Den enda vinsten man hittills tagit kom mot HV71 på bortais när man vann med 2-0. Som ni även ser har Linköping haft ett betydligt tuffare spelschema än Luleå. Hade lagen bytt spelschema med varandra är jag säker på att Linköping legat många poäng före Luleå och det tror jag även Linköping snart kommer göra. Det är givetvis tungt för Linköping att känna att man mer eller mindre inte fått med sig någonting i upptakten av SHL, men jag tror att tränare Dan Tangnes är noga med att påpeka att laget hittills har presterat relativt bra bara att man inte fått resultatet med sig. Det kommer dock komma längre fram för LHC, var så säkra.

Linköping hade dessutom ganska lätt för Luleå förra säsongen, man vann tre av fyra matcher och tog nio av tolv möjliga poäng vilket är mycket bra. Två stabila hemmasegrar och en bortaseger blev det förra säsongen. Vi får hoppas att Linköpings fartfyllda hockey kör över Luleå ikväll, den raka tvåan hos bet365 till 2.60 känns fin.

Match: Luleå - Linköping
Spel: 2
Odds: 2.60
Insats: Flat (Alltid samma)
Bolag: bet365
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip