Luleås odds hemma mot Linköping har tickat upp alldeles för mycket. Luleå att vinna under ordinarie tid spelas till 2.40 hos bet365 , Rizk eller Goliath med en flatinsats.

Luleå är serieledare, man är absolut inte Sveriges bästa hockeylag, men trots det leder man serien. Luleå jobbar verkligen hårt för varandra och krigar. Luleå har liksom Rögle en oerhört oerhört fin form. Sju vinster på sina åtta senaste matcher skojar man verkligen inte bort. Luleå har dessutom fem raka segrar på hemmais, harmonin i laget är till 100% så bra den kan bli. Luleå har dessutom inte spelat på hemmais sedan den 13 november, så både fansen och laget bör vara oerhört taggade på hemmamatch igen. Luleå är seriens klart bästa lag i boxplay med dryga 89%. Man är svagare i powerplay, men inte lika svaga som Linköping. Slår man ihop statistiken för powerplay samt boxplay så ligger Luleå tvåa i den tabellen, bara Växjö är bättre.

Linköping har efter deras makalösa start på SHL verkligen fått grus i maskineriet. Eller grus, stora stenar kanske man ska säga. Två segrar på sina tio senaste matcher är givetvis under all kritik. Man har dock krigat till sig två segrar den senaste tiden men dessa har kommit mot Mora som är sämst i SHL samt HV71 som är värdelösa för stunden. Linköping är mycket svaga i powerplay, även boxplayspelet är dåligt. Slår man ihop Linköpings totala statistik för powerplay samt boxplay så är siffran 98.46%, det går att jämföra med Luleås 108.79%.

Luleå är alltså klart bättre än Linköping i specialteams. Luleås form är hästlängder bättre än Linköpings. Luleå leder SHL samtidigt som Linköping ligger på sjunde plats, då har dessutom Luleå en match mindre spelad. Luleå är superstarka hemma samtidigt som Linköping inte alls levererar borta. Trots alla dessa faktorer så får vi 2.40 på att Luleå besegrar Linköping på hemmais. Alldeles för högt odds i min värld.

Match: Luleå - Linköping
Spel: Luleå
Odds: 2.40
Insats. Flat
Bolag: bet365 , Rizk , Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip