Luleå och Linköping ska göra upp i SHL-premiären under lördagskvällen, och här tror jag att hemmalaget avfärdar gästerna.

Luleå ska göra sin första match i SHL för denna säsongen, och just seriepremiärer är något man gillat. Faktum är att man vunnit nio raka premiärer, och senast man förlorade en premiär var säsongen 11/12 mot Växjö.

Man har gjort sex matcher inför denna premiären och det har blivit fem segrar och en förlust, ett facit som är riktigt bra.
Man har bland annat vunnit mot björklöven med 0-9, Modo med 1-7 samt 7-3 mot Timrå, siffror som imponerar även om det inte är det tuffaste motståndet.

Till denna säsongen har man gjort en av SHL.s tyngsta nyförvärv då Linus Omark är tillbaka, en spelare som håller en riktigt bra nivå, och han kommer att bli sevärd i vinter.
Ser man i övrigt på truppen så har man plockat in Shinnimin, Fröberg, Komarek samt NHL-meriterade backen Honka för att nämna några, så truppen är riktigt bra, och här ska man kunna ta sin tionde raka premiärseger.

Linköping har gjort sju matcher inför säsongen och det har slutat med två segrar och fem förluster, ett facit som är allt annat än bra.
Segrarna har kommit mot Djurgården och Södertälje samtidigt som man bland annat förlorat mot HV71. Nu senast fick man med sig ett oavgjort resultat mot Färjestad, ett starkt facit.

Inför säsongen har man gjort klart med Russell, Högberg, Gibbons och Ben Maxwell som samtliga har erfarenhet av spel i NHL, så det är intressanta nyförvärv man gjort.
Ser man på hela truppen så ser bredden dock inte lika bra ut som många av de andra lagen, och i mina ögon bör man väga alldeles för lätt här.

Luleå ser väldigt intressanta ut inför säsongen och här bör man vara numret större än Linköping, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip