Lördag och det vankas som vanligt full omgång i SHL. Vi kommer denna gång gå på den "enkla" vägen och kika närmare på Luleå som har blivit storfavorit hemma mot Linköping. Är det fullt rimligt att de är så lågt nedtryckta i odds när det är SHL och en av de jämnaste serierna vi har i hockeyn? Svaret ör ja.

I torsdags körde vi på en rak etta när Luleå tog emot HV 71 och som väntat blev det en ganska simpel seger för hemmalaget. Luleå vann tillslut med 5-2 där skottstatistiken 32-14 talade sitt tydliga språk. Gästerna var ett lag i brygga och mot ett hemmastarkt Luleå som hade fyra bra insatser i ryggen skulle det på förhand vara en tuff uppgift. Luleå fullföljde alltså matchen ännu en gång på ett bra sätt och jag tycker dem är rätta favoriter igen, trots ett ganska lågt odds. För mig finns det helt klart värde i det oddset ändå i några punkter. Luleå är starka och firma Omark-Andreasson kommer att höja Luleås offensiv avsevärt mot föregående säsong. Insatserna har varit stabila som sagt och mot ett svagt LHC ska man verkligen ha toppchans till tre nya poäng. Det spelar ingen roll vem man ställer i kassen utan man ska vinna ändå.

LHC otroligt svaga i egen zon

Nu har jag sett två raka matcher med Linköping och den ena var i tisdags när man var fullkomligt utspelade av Frölunda, men på något sätt lyckades gneta till sig en poäng efter slarv i Frölundaförsvaret. Match nummer två var i torsdags när Färjestad fullt rättvist vann med 3-1 i en match där jag tycker Färjestad hade full kontroll på matchbilden ända tills man backade hem och spelade av matchen efter 2-1 målet. Sammanfattningsvis så skulle jag säga att LHC är ett lag med några spetsiga spelare, men helt utan smartness. I egen zon är det katastrofalt dåligt långa stunder och målvakterna får stå på huvudet om de ska vinna några matcher. Marcus Högberg är givetvis helt rätt man för att göra det också, men det räcker inte alltid. Något måste göras och jag tror inte det kommer att ske på bortaplan mot ett starkt Luleå.

Luleå bör kunna kontrollera matchbilden på ett bra sätt och således också ha bra chans att fixa hem tre nya poäng. Raka ettan testas till 1.71 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip