Luleå och Malmös drabbar samman under torsdagskvällen. Ett mycket tungt Luleå mot ett Malmö som har det mycket tufft på bortais samt saknar en hel del spelare. Luleå spelas till 2.18 hos Coolbet , har man inte den sidan och vill spela på något annat ställe tycker jag det funkar bra om man får över 2.05 i odds. Spelas med flatinsats.

Luleå kommer till den här matchen med en fin form. På sina fyra senaste matcher har man tre segrar och då har tre av dessa matcher varit på bortais. Man kommer senast från en 0-0-match mot Karlskrona där man tillslut lyckades vinna på övertid och nypa två poäng. Man placerar sig just nu på en åttonde plats i serien med 18 inspelade poäng på tretton matcher. Luleå är en riktig kryssmaskin och har spelet sju kryss på dem inledande tretton matcher, anmärkningsvärt. Man har varit riktigt svaga i specialteams, faktiskt så svaga att man ligger näst sist i serien om man räknar ihop PP/BP. Bara Djurgården är sämre. Detta innebär givetvis att Luleå varit starka i spelet fem-mot-fem. På hemmais i år har man endast förlorat en enda match under ordinarie tid, man baksidan är att man bara vunnit en enda match under ordinarie tid också. Sju matcher på hemmais och fem stycken kryss. Mot Malmö ska man dock ha mycket goda möjligheter att vinna, jag kommer in på det senare i reken. Luleå är bra på att freda sitt mål och är ett av lagen i serien som släpper till minst skott mot eget mål. Luleå ska ha goda möjligheter att slå Malmö i Coop Norrbotten Arena!

Då kommer vi till Malmö, det är även här vi kommer till det intressanta. Malmö saknar flera oerhört viktiga spelare inför kvällen fight. Man saknar sedan tidigare Carl-Johan Lerby, Frederik Storm, Lukas Haudum, Andy Miele och Rhett Rakhshani, bara dessa namn är oerhört tunga och dem kommer inte komma till spel mot Luleå. Dessutom tvingades Robin Alvarez och Christopher Nihlstorp bryta matchen mot HV71 och ingen av dessa spelare kommer heller vara tillgängliga mot Luleå, avbräck som kommer bli oerhört tuffa för Malmö i en tuff bortamatch uppe i Luleå. Malmö har dessutom haft vansinnigt svårt att vinna på bortais. På fem bortamatcher denna säsong har man fyra förluster och jag tror inte den statistiken kommer vara bättre efter matchen mot Luleå. När Malmö mött dem starkare lagen på bortais har man dessutom förlorat skotten ganska så klart. Malmös boxplay har varit ganska bra men har inte alls fått till det i powerplay och det kommer bli ännu svårare nu med alla dessa spelare borta. 2.18 på Luleå hemma är mycket bra.

Match: Luleå - Malmö
Spel: Luleå
Odds: 2.18
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: Torsdag 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip