Luleå kommer ifrån en stark seger i tisdags borta mot Växjö. Det har varit en lång resa hem och det är dags att ladda om för ytterligare en seger. Formsvaga Örebro besöker Luleå denna torsdag och hur ska ett uddlöst ÖHK lyckas göra mål på ett stabilt Luleå-försvar ens?

I tisdags gick vi emot Luleå när de åkte till Växjö och det helt enkelt för att jag trodde att seriens bästa lag på bortaplan utan flera tongivande spelare skulle bli alldeles för tufft. Jag hade fel och Luleå stängde ner Växjö totalt och var tillräckligt effektiva offensivt när man väl fick lägen. Nu är man hemma igen och formen är som sagt fortsatt god efter segern senast och man ser en markant skillnad på hela Luleå om man jämför från i höstas. Man har nu sju segrar på de tio senaste och det är ett starkt facit i SHL-mått mätt.

Tillbaka i kassen efter en längre frånvaro var Joel Lassinantti senast och vilken injektion han gav till truppen. Han får troligtvis förnyat förtroende direkt här och hur ska Örebro ens lyckas göra mål när de knappt skapar målchanser för tillfället. Positivt dessutom att Marcus Hardegård, som missade matchen mot Växjö senast, gör comeback direkt. Även Niklas Olausson närmar sig comeback och frågan är om den sker redan här.

Ett uddlöst Örebro får det inte att stämma

Örebro bytte tränare i förhoppning att få maskineriet att rulla igen. Jag kan väl tycka att det delvis är lite bättre och det är väl framförallt det defensiva som fått sig en törn åt rätt håll. Tittar man dock mot andra målet så är det relativt uddlöst och med tanke på att man prioriterat defensiven så får också det offensiva lida. Nu är man nollade två raka matcher och tre av de fem senaste matcherna. Dessutom senast hemma mot Rögle så fick man iväg 12 (!!!) skott emot mål. Det säger väl en del om det man får ut offensivt. I grund och botten är man ett ganska bra lag tycker jag, men det är något som inte stämmer.

Luleå är extremt tighta och försöker få ner farten på sina motståndare och med tanke på det så lär Örebro passa Luleå som handen i handsken för tillfället. Raka ettan testas till en medelinsats hos ComeOn .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip