Vi ska givetvis kika in på åtminstone en av åttondelsfinalerna i SM-slutspelet och för Luleå är det vinna eller försvinna som gäller när man vänder hem till Norrbotten. Första matchen avgjordes sent av Örebro och för den segern kan man tack Jonas Arntzen som agerade vägg för de svartdressade. Får vi samma matchbild igen så har Luleå ett bra läge.

För Luleås del är det som sagt en sak som gäller och det är seger, och sedan ladda om för avgörande match på måndag. I match ett nere i Örebro i torsdags så tycker jag inte att hemmalaget vann helt rättvist. Luleå stundtals körde över Örebro och i den första perioden kunde Örebro som sagt tacka sin målvakt. Luleå är ett starkt lag och som jag sa senast så är det ett lag byggt för slutspel. Nu är det upp till bevis och bevisa just det. Ser man sammanfattat på matchbilden senast så tror jag att Örebro får svårt att orka med. Hemma lär nu också Luleå vara extremt laddade, vilket jag bara tror i detta fall får ett positivt utfall.

Örebro gör inte fler än två mål

Örebro avgjorde som sagt sent senast och man kan säga vad man vill om segern var rättvis eller inte. Oavsett så gjorde man fler mål än Luleå och det är det som räknas. Jag tror återigen att Örebro kommer att få svårt att göra mål framåt. Som väntat senast så stängde Luleå ner detta Örebro på ett ganska bra sätt och höll dem till under 20 skott emot mål, vilket är starka siffror. Örebro är också ett lag som haft det kämpigt med målskyttet och när man dessutom får svårt att skapa målchanser så är det givet att målen framåt och blir svårare att få.

I mitt tycke så tror jag väldigt mycket på Luleå och jag tänker att de är extremt revanschsugna efter den lite snöpliga förlusten senast. Hemma i Luleå så kommer man vara som iglar på Örebro och jag tror man håller Örebro till absolut max två mål och det kommer man långt med. Det är klart att Örebro skulle kunna dra ifrån i tom bur osv, men jag tror Luleå kommer att dirigera matchen från start till mål. 3-1 Luleå?

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip