SHL bjuder på ett riktigt fint möte under torsdagen mellan Luleå och Rögle, och här har jag hittat ett intressant spel.

Luleå vann sin premiär hemma mot nykomlingen HV71 och det var inget snack om att man var det bättre laget. Man vann skotten med 33-13 och matchen med 3-0, så insatsen var stabil. Innan dess så har man gjort fina matcher i CHL där man toppar gruppen då man vunnit samtliga fyra matcher.

Till denna säsongen så har man dock tappat stjärnor som Sami Lepistö, Linus Omark och Pontus Andreasson som ledde laget under fjolåret, så det är givetvis tunga avbräck. För att fylla luckorna har man hittills fått in Leo Komarov och Jesper Sellgren, så man känns något svagare inför säsongen även om man har kvar majoriteten av spelarna från i fjol.

Rögle har precis som hemmalaget tappat tongivande spelare i bland annat forwarden Leon Bristedt och backen Lucas Ekeståhl-Jonsson. Man har dock kvar toppnamn som Daniel Zaar, Adam Tambellini och Dennis Everberg samtidigt som man plockat in Oskarshamn succéspelare Kim Rosdahl samt Riley Sheen som öste in mål i tyska ligan, så laget kommer tillhöra toppen även denna säsong.

Innan segern i premiären mot Brynäs senast så tog man fyra raka segrar i CHL. Visst var motståndet svagt, men man kommer in med flera segrar i bagaget, och som lag har man absolut kvaliteter att utmana Luleå.

Luleå tog en bergsäker seger mot HV71 i premiären men här ställs man mot ett förmodat topplag i Rögle som tillhör de bästa lagen i ligan, så känslan är att man kan få det tufft då man tappt tunga namn inför säsongen, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip