Luleå och Skellefteå bjuder på match under torsdagen, och det är två lag som jagar ett trendbrott.

Luleå kommer med tre raka förluster till denna matchen där man fått se sig besegrade av Timrå, Leksand och Örebro.
Nu senast mot Örebro fick man med sig en poäng, men ser man till matchen kunde det blivit klart fler då man efter en lite knackig inledning spelade upp sig.
Man ligger just nu på en sjundeplats i tabellen och även om man är tighta defensivt så blir det heller inte mycket mål framåt, och med en vassare offensiv hade man tagit klart fler poäng.

Just offensiven är ett frågetecken där man inte alls är lika starka som i fjol, mycket tack vare tappen av Omark och Andreasson. Visst har man Brännström, Connolly och Komarov, men man förväntar sig klart mer av tex Tyrväinen, och även om man har fördel av hemmais här så tycker jag man blir lite väl klara favoriter.

Skellefteå öppnade säsongen med att vinna fem av sina åtta första matcher, vilket är ett okej facit. På slutet har det dock gått riktigt trögt då man just nu har sex raka förluster i SHL där man även läckt in mål, så det gäller för både målvakterna och defensiven att steppa upp.

Nu senast fick man visserligen stryk av Växjö med 1-3, men det kom goda nyheter inför matchen då målvakten Söderström var tillbaka i truppen samt att man fick tillbaka Joakim Lindström och Oscar Möller, spelare som är otroligt viktiga för laget, och med tanke på det så ska man inte underskattade här.

Skellefteå kommer med svag form till matchen men man har fått tillbaka ledande spelare samtidigt som man i mina ögon är det bättre laget, och här tycker jag man blir lite väl underskattade.

Speltips: 2 och jag investerar 1u.

This is the stats tab
This is the post tip