Luleå och Timrå möttes i tisdags. Luleå besegrade Timrå som har det väldigt tufft just nu med 5-3 och jag tror inte Timrå kommer ha så mycket att komma med inför denna matchen heller. Luleå -1 asian handicap betalar 1.84 hos Rizk eller Goliath , den spelas med en flatinsats. Det innebär alltså att om Luleå vinner matchen med ett mål så får vi insatsen tillbaka, vinner Luleå med två mål eller mer så sitter spelet.

Luleå och Timrå har verkligen två helt olika säsonger. Timrå inledde säsongen mycket bra och har det nu väldigt mycket tuffare. Precis tvärt om är det för Luleå, efter en mycket tuff start på säsongen har Luleå nu verkligen kommit igång och radar upp segrar. Luleå har tagit 16 av 18 möjliga poäng i sina sex senaste matcher och är verkligen i zoonen. Luleå har i rask takt klättrat i tabellen och ligger nu på en mycket imponerande fjärdeplats. Vid ny seger mot Timrå ligger man troligen tvåa i SHL. Det är väldigt mycket som talar för att Luleå slår Timrå. Luleå är som vanligt väldigt starka hemma, nu har man tre raka hemmasegrar och det mesta stämmer för Luleå just nu. Man har seriens överlägset bästa boxplay samt ett powerplay som också fungerar bra. I senaste matchen mot Timrå gjorde man också ett powerplaymål som givetvis är skönt att ha med sig i ryggen inför denna matchen. Luleås defensiv har fungerat väldigt bra, man är ett av lagen som släpper allra minst skott på mål. Man har även en oerhört skicklig målvakt i Joel Lassinantti.

Timrå har som sagt verkligen haft det tufft på slutet. Väldigt ofta är det så för nykomlingar, man chockar samtliga lag i början av serien och radar upp segrar för att senare i serien få det allt mer tufft att vinna matcher. I Timrås sju senaste matcher har man bara lyckats skrapa ihop ynka fem poäng. Dessa två segrar har dessutom kommit på hemmais. Timrå har fyra raka bortaförluster och samtliga har kommit under ordinarie tid. Sett över hela säsongen har Timrå spelat sju bortamatcher och endast tagit en seger, man har det minst sagt tufft på resande fot. Luleå har som sagt seriens bästa BP, kollar vi på Timrås boxplay ser vi att laget från Sundsvall endast har 75% i den spelformen. I powerplay är man lite vassare, men inte lika bra som Luleå. Slår man ihop boxplay samt powerplay hittar vi Timrå på tionde plats i tabellen med 93.6%. Luleå ligger tvåa i specialteams med dryga 115%, markant skillnad. Den senaste tiden har Timrå släppt in oerhört mycket mål, något som inte alls är bra när man möter ett Luleå som varit mycket effektiva den senaste tiden. Timrå har dessutom varit rätt svaga i sitt egna målskytte och då blir det jobbigt mot ett av seriens bästa försvarande lag.

Luleå med en oerhört fin form samt ett otroligt bra hemmaspel ska bara slå Timrå här. Timrå är inne i en riktigt dålig period och har det vansinnigt tufft på bortais. Dessutom har Luleå extremt stor fördel i specialteams. Det här bör bli en promenadseger för Luleå om man lägger ner det jobbet man brukar göra.

Match: Luleå - Timrå
Spel: Luleå -1 AH
Odds: 1.84
Insats: Flat
Bolag: Rizk eller Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip