KHL rullar vidare under måndagen och i Arena Metallurg spelas det om viktiga poäng när serieledande Metallurg Magnitogorsk tar emot ett Spartak Moskva som slåss för en topp 8-placering.

Metallurg Magnitogorsk kommer med fyra vinster i bagaget sett till deras fem senaste i ligan. På hemmais är dock formen ännu vassare för här har de fem raka vinster, varav fyra är under ordinarie speltid och i regel med marginal också. Som tabellen målas upp just nu är Metallurg Magnitogorsk i toppen av sin konferens och detta med 57 poäng efter 35 matcher. Traktor som jagar har två poäng upp, men då har de också tre matcher mer genomförda. Hemmalaget kan alltså dryga ut serieledningen här, och det tror jag de fixar!

Spartak Moskva är i sin konferens placerade på en åttonde plats och just nu tillhör de slutspelslagen. Gästerna har spelat in 39 poäng på 37 matcher, men dagsformen är inte den bästa. Moskva-laget har tre raka utan seger, varav de två senaste är på bortais där de först föll mot Yekaterinburg med 3-1 och nu senast blev det än värre då Traktor borta blev förlust med 4-1.

I Arena Metallurg har Spartak Moskva 21 raka matcher utan seger(!). Den sviten bör stå sig ytterligare en match då hemmalaget är minst sagt svårslagna på just hemmais.

SPELTIPS
Metallurg Magnitogorsk vinner matchen (ordinarie speltid) till 1.62 hos Bethard .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip