Det är uppehåll i SHL, skönt då att CHL tar över så vi har någon hockey att titta på. Den åttondelen som jag hittat ett spel i är matchen mellan Malmö och Bern, jag tycker att Malmö är lite väl stora favoriter till att vinna denna matchen. Jag kommer spela Bern +0.5 till 1.83 vilket innebär att om Bern klarar kryss eller vinner matchen så är spelet i hamn. Spelas med en flatinsats hos Betsafe , Nordicbet och Betsson .

Malmö kommer till denna matchen med ett negativ trend. Två raka och klara förluster mot Frölunda och Färjestad. Mot Frölunda föll man med 3-0 på bortais och mot Färjestad nu senast så förlorade men med 4-1 även då på bortais. Malmö ligger på en mycket fin fjärdeplats i SHL men jag hävdar som sagt att Malmö har överpresterat en del och deras dipp kanske kommer nu. Mycket skönt för Malmö är dock att uppehållet kom precis nu. Malmö ligger dessutom långt ner i tabellen om man tittar på underliggande statistik. Det är tisdag och CHL brukar inte locka speciellt många att gå på hockey i vanliga fall. Nu spelar Malmö en åttondelsfinal i CHL på en tisdag och det känns som det kommer bli rätt lite folk, så jag tror inte Malmö får någon stor hemmafördel. I en intervju med Peter Andersson kunde vi höra att det helt klart saknas en del folk inför denna match. Dessutom får Malmö svårt att plocka in spelare av juniorerna då många av dessa är på landslagsuppdrag. Nihlstorp, Warg, Rosdahl och Lassen är några av spelarna som inte kommer vara med. Peter Andersson frågade även reportern om han kunde spela back lite skämtsamt, men det var tydligt att Malmö kommer få problem att få till ett starkt lag till denna match.

Bern är ett mycket stabilt lag. Dem två senaste åren har Bern slaktat hem grundserien i Schweiz. Man har dessutom tagit hem slutspelet 2010, 2013, 2016, 2017 så man är ett oerhört skicklig hockeylag. Bern kom tvåa i sin grupp i CHL efter att ha slagit Växjö två gånger om och kammade hem samtliga poäng, bara det är en bedrift i sig. Dessutom spelade Bern mot New Jersey Devils för en dryg månad sedan och lyckades alltså spela oavgjort mot ett lag från NHL! Bern går bra i ligan denna säsongen med, en andraplacering har man efter 16 spelade omgångar. Bern är ett defensivt skickligt lag, man har bara släppt in 28 mål i sina sexton spelade matcher i Schweiz, en mycket fin siffra. Malmö har haft svårt att göra mål på slutet. Ännu en faktor som gör att Bern ska ha väldigt goda möjligheter att störa Malmö är att Berns PP är mycket bra samtidigt som Malmös BP har varit lite si och så denna säsong. Barn har nu två raka segrar i ligan samt fem segrar på sina sju senaste matcher så formen är god. Jag tror verkligen att Bern har mycket fina möjligheter av vinna eller spela oavgjort mot ett Malmö som saknar folk och formen är negativ.

En liten kuriosa: Bern och Malmö har stött på varandra en gång genom historien. Året var 2010 och Bern vann med 5-1 den gången. Det spelar givetvis ingen roll i dagsläget, men som sagt en liten kuriosa.

Match: Malmö - Bern
Spel: Bern +0.5
Odds: 1.83
Insats: Flat
Bolag: Betsafe , Nordicbet , Betsson
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip