Under torsdagen var det full omgång i SHL där vi lyckades pricka in två spel samt missa två spel, det genererade i lite plus i kassan, men nu hoppas vi på en ännu bättre lördag!

Malmö-Brynäs inleder den tredje omgången i SHL under lördagen. Matchen börjar 15.15 och jag tror vi har en fartfylld historia att vänta där jag även tror det finns mycket fina möjligheter att matchen slutar med fem mål eller mer. Jag kommer därför spela över 4.5 mål till @1.81 hos Nordicbet med flatinsats.

Malmö har inlett säsongen bra med en storseger hemma mot Rögle följt av en OT-förlust mot Djurgården som också får ses som ett godkänt resultat. Med fyra poäng placerar sig Malmö fyra i tabellen. Nu är det dags för att möta ett riktigt starkt motstånd på hemmais, dock ett lag som inte riktigt fått resultaten med sig i dem två inledande matcherna. Dock tycker jag Brynäs gjort två rätt bra matcher och har förtjänat mer än en poäng. Malmös matcher har också hittills varit målglada historier, först 5-0 hemma mot Rögle och sedan som sagt övertidsförlust mot Djurgården med 4-3. Även Malmös försäsong har varit mycket målrik där hela 7/8 matcher har slutat med fem mål eller mer. Om man nu även räknar in dem två inledande matcherna i SHL så har Malmös senaste tio matcher i nio fall slutat med fem mål eller mer. Dessutom vet vi hur oerhört starka Malmö är i PP sen den förra säsongen där man var bäst av alla lag i hela serien i just den spelformen.

Brynäs åker under lördagen ner mot Malmö för att jaga välbehövliga poäng, Gävlelaget har bara lyckats ta en poäng på sina två inledande matcher i SHL och det är nog viktigt för självförtroendet att man rycker upp sig nu. Jag menar absolut inte att det är någon fara på taket ännu, men publiken och laget vill ju inte hamna efter med allt för mycket poäng nu i början så det är dags att börja plocka mer poäng nu. Brynäs matcher har hittills denna säsongen inneburit målrika matcher, först torsk borta mot Växjö med 4-3 efter straffläggning och nu senast förlust mot HV71 hemma med 2-4. Matcherna har varit fartfyllda och roliga tillställningar att titta på. Brynäs har framförallt visat sig vara sylvassa i powerplay, i den spelformen har man redan lyckats göra fyra mål vilket är riktigt imponerande. Dock kan man ju höja ett litet varningens finger och undra varför det bara blivit ett mål i spel fem-mot-fem, men det är för tidigt på säsongen att säga ännu såklart. Om man räknar in försäsongen och de två inledande matcherna i SHL nu så har Brynäs haft ÅTTA raka matcher som slutat med fem mål eller mer efter ordinarie tid.

Eftersom båda dessa lag har ett mycket vasst PP så tror jag på mycket mål. Men då måste det ju bli utvisningar också tänker ni, och ja, det tror jag det kommer bli! Jag såg Brynäs senaste match mot Färjestad och det var riktigt riktigt grinigt mot slutet, förhoppningsvis följer lite av denna ilska med in i denna match. Dessutom så tror jag oavsett matchbild att det kommer bli grinigt. Speciellt dock om Brynäs inte riktigt får spelet att stämma känns det som att dem kommer bli riktigt frustrerade och dra på sig onödiga utvisningar och då kommer givetvis även Malmö triggas av detta.

Dessutom har lagen tidigare år också haft relativt målrika matcher mot varandra också. Förra säsongen slutade tre av fyra matcher med fem mål eller mer och det gjorde det även säsongen innan det. Jag tror verkligen detta blir en härlig match att titta på och vi har ypperliga möjligheter att få se fem mål eller fler.

Match: Malmö-Brynäs
Spel: Över 4.5 mål
Odds: 1.81
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 23/9 - 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip