En trevlig hockeylördag väntar med fem matcher att sätta tänderna i. Utöver maxspelet på Växjö till kvällens matcher så väljer jag att placera en flatinsats på Djurgården borta mot Malmö. Spelet vi hugger är Djurgården moneyline till 1.80 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen . Moneyline betyder att spelet lever till matchen är slut, alltså inklusive förlängning och straffar.

Malmö har börjat serien starkt med sju poäng i sina tre inledande matcher. Man började säsongen med att falla mot Mora efter förlängning efter det har man dock inkasserat två trepoängare, först hemma mot Färjestad då man vann med 4-1 och nu senast när man besegrade HV71 på bortais med 1-0. Men något jag alltid poängterar i mina rekar är att det inte går att stirra sig blind på resultaten. Malmö har visserligen tagit sju av nio möjliga poäng, men riktigt så bra har inte spelet varit. Exempelvis i den senaste matchen borta mot HV71 hade man inte speciellt mycket eget spel. HV71 var laget som styrde matchen och skapade mest men Malmö höll igen och vann ändå. HV71 vann bland annat skotten med 36-19 och brände en straff. All cred till Nihlstorp dock som stod emot samtliga 38 skott. Malmö har hittills varit vassa i powerplay, tre av lagets sex mål har kommit i den spelformen. Malmö har verkligen satt dit sina lägen och haft ett mycket starkt målvaktsspel, men att dem plockat så många poäng skulle jag kalla lite flax.

Djurgården däremot, här har det inte varit något flax, men mer om det senare. Djurgården inledde säsongen med en förlust mot Frölunda på bortais med 2-1 men efter det har laget visat man går för. I dem tre senaste matcherna har Djurgården gjort SJUTTON mål, oerhört imponerande! 5-2 hemma mot Rögle, 8-2 borta mot Örebro och nu senast 4-1 hemma mot Mora. Visst, man har inte mött dem allra bästa lagen i SHL, men det är fortfarande mycket imponerande segrar. Även Djurgården har verkligen fått till sitt powerplay med hela fem mål hittills. Men nu får Djurgården en tuff nöt att knäcka eftersom Malmö hittills inte släppt in ett enda mål i spelformen. Jag tycker dock verkligen att Djurgården har visat upp ett klart stabilare grundspel än Malmö hittills för säsongen, ja mer eller mindre allting ser bättre ut för Djurgården. Jag tycker det är med all rätt att Djurgården är favoriter borta mot Malmö som hittills denna säsong haft mycket stolpe in.

När lagen möttes förra säsongen hände verkligen något egendomligt. SAMTLIGA möten slutade 3-3, något som verkligen inte ska kunna ske, men det gjorde det. Djurgården vann dock 3/4 matcher. Jag tycker att Djurgården är ännu starkare denna säsongen än förra och tror man har väldigt goda möjligheter att inkassera tre nya poäng i bortamötet mot Malmö.

Match: Malmö - Djurgården
Spel: Djurgården moneyline
Odds: 1.80
Insats: Flat
Bolag: LeoVegas , 888sport , MrGreen
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip