Dags för åttondelsfinalerna i SHL att dra igång, och här har jag hittat ett spel i matchen mellan Malmö och Färjestad.

Malmö som var lågt tippade inför säsongen lyckades knipa niondeplatsen i tabellen, något som gjort att man får chansen att spela vidare, och man är nog nöjda över grundserien.
Man hade en period i mitten av februari till mitten av mars som man bäddade till att man kunde knipa en åttondeplats då man vann åtta raka matcher.
På slutet har man dock inte haft lika bra facit, och kollar man på de sju senaste matcherna har det bara blivit en seger.

Truppmässigt så har man en målvakt i Alsenfelt som måste spela riktigt bra för att laget ska kunna utmana i matchserien, och han är en av lagets viktigaste spelare.
Man har även spelare som Puempel, Jensen och Westerholmarna i truppen, så det finns en del kvalitet i laget, men sett till helheten så är truppen alldeles för svag, och det är något jag tror vi får se här.
Man saknar även Veleno i denna matchen, och det är ett klart avbräck.

Här börjar man på hemmaplan och där blev det 13 segrar på 26 försök under grundserien, något som gjorde att man bara hade Linköping och HV71 efter sig i hemmatabellen, och det är knappast imponerande siffror.

Färjestad stod för en ganska medioker grundserie då man slutade på en åttondeplats, och man trodde självklart mycket mer på laget då de var tippade klart högre inför säsongen.
Nu är man dock där man är och nu gäller det att ta sig förbi åttondelsfinalerna, och det ska man ha bra chans att göra.
Man avslutade grundserien på ett bra sätt då man vann fyra av de fem sista matcherna, så man lär komma in i denna matchen med ett bra självförtroende.

Kikar man på truppen så finns det helt klart mer kvalitet än hos hemmalaget då man hittar Viksten som slutade trea i den totala poängligan i laget samt Ejdsell, Peterson, Virtanen, Lindqvist och Åslund, så som lag håller man en bra nivå.

Här börjar man matchserien på bortaplan och just bortaspelet har varit bra under grundserien då man vann hälften av sina 26 matcher, något som gjorde att man slutade femma i bortatabellen, och det betyder att man bland annat kom före seriesegrande Växjö.

Nu är det skarpt läge och då tror jag att vi får se ett riktigt bra Färjestad som tar tag i matchen omgående, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip