En av guldfavoriterna åker ner till Malmö efter ett kort julfirande för att förlänga segersviten på fyra raka matcher.

Ett topplag som många på förhand ansåg skulle tillhöra den absoluta toppen i SHL. Men som slirat lite i tabellen. Det har varit i första hand defensiven som svajat, man har släppt in hela 73mål i SHL. Men nu den senaste tiden verkar Roger Rönnberg fått till lagets defensiv. På de fyra senaste matcherna har man endast släppt in 4mål och har också lika många segrar. Och nu efter ett kortare uppehåll tror jag man kunnat slipa ännu hårdare på de bitarna som man inte varit nöjda med, vilket borde skapa en ännu större trygghet i Frölundas försvarsspel. Offensiven vet vi att Indianerna har. Man har exempelvis stekheta Ryan Lasch på 31p. Trotts att man nu släpper iväg mega talangen Rasmus Dhalin och hans polare Lias Andersson till JVM har Frölunda ett vapen som få andra lag i SHL inte kan stava till. Man har fyra linor som alla kan producera poäng. Fortsätter bara Frölunda sätta alla delarna i sin defensiv är jag säker på att vi ser Indianerna topp två i SHL när grundserien summeras.

Ska vi kolla på Malmö är det ett lag som ligger 8:a i tabellen vilket är någonstans där man förväntat sig Malmö ska finnas efter en lång höst som präglats av massor med skador. Senaste matchen mot Skellefteå saknade man hela 7spelare där ibland båda målvakterna Oscar Alsenfelt & Cristopher Nihlstorp. Inför denna match mot Frölunda tvingas man låna in backen Tobias Ekberg ifrån IK pantern för att täcka upp på backsidan vilket förväntas bli hans debut i SHL.

För mig är Frölunda ett bättre lag på pappret och i spelet så får bara Frölunda igång sin offensiv som i vanlig ordning så ska man kunna pressa Malmö högt vilket enligt mig ska kunna ge resultat emot ett Malmö som i första hand letar efter kontinuitet.

Det är ofta tuffa och tajta matcher emot Malmö där de tre senaste matcherna endast slutat med uddamåls segrar. Lägger man där till att Malmö inte lyckats slå Frölunda i en overtime/straffläggning på de sex senaste försöken så är det ett givet val för mig att välja ML istället för det raka spelet när det finns en så övertygande statistik att luta sig emot.

Spel: Frölunda ML Odds: 2,00. Bolag: Unibet

This is the stats tab
This is the post tip