Efter lite juluppehåll är det nu dags för SHL att dra igång igen på annandagen, och här har jag hittat ett spel i matchen mellan Malmö och Frölunda.

Malmö är jumbo i tabellen och på 26 matcher har man tagit åtta segrar. Nu senast blev det 4-0 i baken mot Luleå där man bara fick iväg tio skott på mål, vilket är under all kritik. Det var även lagets sjätte raka förlust.
Nu väntar hemmaplan och det kanske man tror är ett plus? Men icke. På hemmais har man ynka två segrar efter 14 försök samtidigt som man inte vunnit hemma sedan 2 oktober.

Spelare som Carl Söderberg och Lance Bouma levererar inte alls som förväntat, och tio poäng på 26 matcher för den sistnämnda är direkt svagt.
Fredrik Händemark, Carl Persson och Marcus Sylvegård gör det bra för laget, men kvaliteten är alldeles för svag, vilket också gör att man tillhör botten av tabellen.

Efter tre raka segrar har Frölunda bjudit på två rätt svaga insatser då man först mot Rögle förlorade med 4-2 för att sedan slå Brynäs hemma efter förlängning, resultat som inte skrämmer. Man är dock ett lag som tillhör toppen och med lite uppehåll inför denna matchen bör man komma ut och ta tag i taktpinnen.

Lasch, Borgman, Friberg, Lindbohm och Lundqvist är namn som finns i truppen och till skillnad mot Malmö finns det både bättre spets och bredd i laget, och då man möter överkomligt motstånd bör man knipa segern.

Malmö är jumbo i ligan samtidigt som är man seriens svagaste hemmalag och nu när man möter ett Frölunda som håller klart högre nivå så är risken stor att man åker på ett nytt nederlag, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip