Det är två lag med en rätt dålig form som möts när Malmö och HV71 drabbar samman i del två i backtoback-mötet, ett lite udda backtoback-möte då lagen möttes i del ett för fyra dagar sedan. Då gick segern till HV71 efter förlängning, ett resultat som kanske inte speglade matchbilden helt då Malmö var det bättre laget. Det är just Malmö jag kommer spela idag, Nordicbet erbjuder 2.07 och det hugger vi.

Malmö har som sagt ingen bra form, tre raka förluster på kontot, dock har man tagit poäng i två av dessa matcher. Innan denna förlustsvit på tre matcher var man inne i en relativt god form, man spelade inte den bästa hockeyn men man vann sina matcher, sex i rad för att vara exakt. Samma sak gäller med HV71, formen är inte bra, HV71 har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, men samma sak gäller för HV71, innan det var man mycket bra.

Inför denna match så saknar HV71 Tedenby och Malmö kan få tillbaka Niklas Arell från sin skada han haft i två månader. Självklart två förändrar från förra matchen som talar ännu mer för Malmö.

Kollar vi på vilket lag som är vassast i specialteams så är det inget snack. Malmö är klart bättre i både PP och BP. I powerplay har Malmö 23.5% samtidigt som HV71 har 18.5%. Kikar vi boxplay så har Malmö dryga 82% samtidigt som HV71 75.5%. Hoppas på många powerplay till Malmös fördel, då för HV71 det mycket tufft.

Detta blir säsongens tredje möte mellan lagen, det första mötet vann Malmö övertygande med 3-1 och senast blev det ju som sagt 5-4 till HV71, en seger som kanske inte var helt rättvis. Jag tror Malmö har riktigt fina möjligheter att vinna denna match.

Match: Malmö - HV71
Spel: Malmö
Odds: 2.07
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip