Malmö och Leksand ska göra upp i en av två matcher i SHL under tisdagen, och här ska gästerna ses med bra chans.

Malmö har efter sin fina inledning på säsongen tappat en hel del, och man har stora problem i spelet.
Ser man till de tio senaste matcherna är man ligans formsvagaste lag med bara nio i spelade poäng.
Inför denna matchen har man fyra raka förluster i ryggen och det mot Linköping, Timrå, Brynäs och HV71, lag som inte tillhör toppskiktet i ligan, och nu är motståndet tuffare.

Man har även stora problem på hemmais då man har sju raka förluster där man även bara tagit en poäng, och majoriteten av poängen tar man på bortais.
Kim Rosdahl är tillbaka i laget efter en mindre lyckad sejour i Rögle, och han kommer till spel redan här.
Det finns en del spelare som håller en bra nivå, men det är ingen spelare som sticker ut positivt och visar vägen för laget, och men tanke på insatserna på slutet så har jag svårt att se att man ska kunna utmana här.

Leksand gjorde inte vidare match senast men trots det var man med i matchen, men det blev en förlust med 1-2 mot Frölunda efter att Armalis gjort en ny bra insats mellan stolparna.
Man ligger just nu på en niondeplats i tabellen men tabellen är jämn och vid seger här så klättar man flera placeringar, så det ser värre ut än det är.
Visserligen är man inte alls lika framgångsrika borta som i Tegera, men detta är en bortamatch mot passande motstånd.

Matchen senast var den första efter uppehållet och man hade nästan samtliga spelare tillgängliga för spel, vilket ökar konkurrensen rejält då det finns massor av kvalitet i Hrivik, Lang, Camper, Kloos och Ruohooma. John Quenneville kom inte till spel senast och status är oklar.
Emil Heinemann gjorde även sin första match senast och han kommer växa in i det ju mer han spelar, så det finns mycket kvalitet i laget, och trots bortais borde man kunna ta tre poäng.

Malmö vantrivs på hemmaplan, har en av ligans svagaste trupper och är även ligans formsvagaste lag, och här möter man ett Leksand som håller en klart högre nivå samtidigt som skadeläget är bra, en uppgift som borde bli för tuff för hemmalaget.

Speltips: 2 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip