Det känns som det var en hel vecka sedan vi hade SHL-omgång och nu efter ett uppehåll i tisdags för CHL så är vi tillbaka som vanligt igen. Ikväll kikar vi närmre på matchen mellan Malmö och Leksand där jag återigen kommer att backa dalalaget. Malmö får det inte riktigt att stämma och Leksand tycker jag helt klart har underpresterat, men är på uppgång de senaste matcherna.

Malmö var en stor snackis i början av säsongen när man öppnade väldigt starkt och de ny importerna imponerade stort. Janne Kuokkanen är en klasspelare helt klart i SHL, men har haft det kämpigt de senaste matcherna och varit helt utan utdelning. Det vi har lärt oss utav inledningen av detta Malmö är att man är förbättrade jämfört med förra säsongen, men man är också väldigt beroende av att firma Kuokkanen-Pajuniemi fungerar och på slutet har de inte fått till produktionen som de förväntas att göra. Oavsett så är det som sagt SHL och det kan vända snabbt. Tittar man på Malmö som lag så får jag känslan av att man spelar med en klart högre energi på hemmaplan jämfört med på resande fot. Därav är man också favoriter och det förstår jag. Jag kan dock inte bara se bort på att laget faktiskt bara vunnit en match under ordinarie tid, samt en på övertid och en på straffar. För mig är det ett lite för dåligt facit. Jag tycker inte att Malmö på långa vägar har den bredd som många andra klubbar har.

Leksand är på uppgång

Vi var inne på att Leksand var påväg att hitta något inför matchen mot HV 71 hemma senast och som förväntat så vann man relativt enkelt tillslut. Det känns som att laget absolut har någonting vettigt på gång då man hade lite oflyt från start. Efter 5-0 förlusten borta mot Färjestad så har man följt upp med 0-4 borta mot Modo och senast som sagt 5-2 mot HV. Skillnaden är väl att man fått lite utdelning framåt. Max Verenneau har fått igång sin produktion och gjort en del assist på slutet, men har fortfarande sparkapital i form av målskyttet som han går och väntar på. Andrafemman med Elvenes-Cehlarik-Vejdemo har varit magiskt bra de senaste matcherna och lär säkerligen vara ett hot ikväll också. På något vis känns Leksand som ett lag i klart mer harmoni än vad Malmö är för stunden. Dessutom har man en stigande form där stjärnorna verkar vara i klart bättre form än Malmös toppkedja. Inför kvällen är Patrik Zakckrisson tillbaka efter en tids frånvaro.

Jag tycker vi har två lag med två helt olika formkurvor. Malmö letar fortfarande lite efter sin identitet där stjärnorna just nu spelar under all kritik. Leksand har en bredare trupp och spelare som för tillfället levererar offensivt och det tror jag räcker långt idag. Jag gillar som vanligt att lira vinnare inklusive övertid/straffar och det kommer vi att göra även här. Leksand ML till odds 2.00 hos Bethard spelas med den medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip