Malmö och Mora möts under tisdagen. Med endast fem matcher kvar av grundserien är det oerhört viktiga poäng på spel, men endast för hemmalaget anser jag. Man brukar säga att motivation slår klass, så nu kryddar jag på den och säger att motivation och klass slår Mora. Hemmalaget spelas till 1.75 hos Betsson , Nordicbet eller Betsafe med en flatinsats.

Malmö ligger för tillfället på en imponerande sjätteplats i tabellen. På förhand så trodde jag faktiskt inte att Malmö skulle vara såhär högt upp i SHL. Marginalerna i tabellen är dock oerhört små, så att nu sia om vilken slutplacering Malmö kommer få är mer eller mindre omöjligt. Det enda man kan säkerställa är att Malmö vill komma top-6 i tabellen så är det verkligen ett måste att slå Mora på hemmais under tisdagen. Då skulle läget att komma top-6 se väldigt bra ut. Malmö har ett oerhört bra "enkelt" spelschema den kommande tiden, så möjligheterna att komma top-6 är oerhört goda, men för att klara det bör man slå Mora under tisdagen. Malmö har varit inne i en lite tuffare period, men nu, efter två raka segrar mot starka motstånd ser det klart bättre ut och självförtroendet är tillbaka på topp. Segrar mot HV71 hemma och Linköping hemma nu senast gör att Malmö återigen ligger på en fin sjätteplacering i tabellen.

Mora fick lite hopp efter segern hemma mot Färjestad, men det hoppet skulle bli till sand väldigt snabbt när man föll mot Färjestad med 8-3 på bortais, samtidigt som Örebro besegrade Växjö på hemmais och nu ser hoppet att komma top-12 oerhört litet ut. Här fastslår SHL-Grinder, Mora kommer inte klara av att vända detta. Därmed är givetvis självförtroendet återigen nere på botten och så även motivationen när man under tisdagen åker ner till Malmö. Jag har oerhört svårt att se att ett väldigt svagt Mora ska orka ta poäng mot ett klart starkare Malmö som dessutom har motivationen på topp.

Match: Malmö - Mora
Spel: Malmö
Odds: 1.75
Insats: Flat
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip