I Malmö Arena ska hemmalaget Malmö ta emot tabelltvåan Örebro, och här tycker jag gästerna blir väldigt underskattade.

Malmö rivstartade säsongen då man vann fyra av de fem första matcherna, och i de matcherna tog man tolv av sina hittills 14 poäng.
På slutet har det gått klart tyngre då man bland annat förlorat med 0-7 mot Timrå, och även om man slog Växjö borta senast på straffar så imponerar man inte. Det ska även nämnas att Växjö inte gjorde en av sina bättre insatser mot Malmö.

Ser man på de fem senaste matcherna så har man totalt sett gjort sex mål framåt på ordinarie tid, vilket såklart gör det svårt att vinna matcher.
En stor orsak är att toppspelare som Vesalainen och Söderberg inte levererar, och jag köper inte att man blir klara favoriter i matchen.

Örebro kommer från segrar mot Skellefteå och Färjestad där man gjort hela tio mål, vilket är starkt med tanke på motståndet. I tabellen ligger man på en fin andraplats då man spelat ihop 20 poäng, vilket är lika många som serieledande Växjö. Visst har man gjort en match mer, men sju segrar på tolv matcher är ett bra facit.
Ser man till poängfördelningen så har 16 av sina 20 poäng på hemmaplan, så visst är det en nackdel att man spelar på bortais, men motståndet håller samtidigt låg klass.

Precis som hos hemmalaget har flera stjärnor inte levererat som förväntat, däribland Rodrigo Abols som hade en tuff start på säsongen samt Mathias Brome. Den förstnämnda har dock gjort fem poäng på de tre senaste matcherna, så han börjar växla upp.
Man har även en stortalang i 17-årige Leo Carlsson som leder lagets interna poängliga samtidigt som det finns spelare i Näkyvä, Leino och Holm, så kvalitet finns, och i mina ögon är man det bättre laget i matchen.

Örebro missgynnas av att spela på bortaplan men samtidigt möter man ett Malmö som målas upp som klara favoriter efter segern mot Växjö senast, något som är helt fel då man sett svaga ut på slutet samtidigt som truppen tillhör en av de svagare i ligan, och jag väljer att gå på bortaseger då Örebro blir alldeles för underskattade i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip