Dags för Malmös hittills viktigaste match i gruppspelet av CHL. Dags för match hemma mot KalPa som man mötte i den första omgången av gruppspelet. Malmö styrde matchen helt och hållet, ledde dessutom med 4-1 när halva matchen var spelat och man kanske trodde att matchen var klar eller liknande för sedan tappade Malmö verkligen allt. 4-1 efter halva matchen hade blivit en förlust med 6-4 när matchen var över. Men efter det har Malmö rest sig och tagit två väntade segrar mot Stavanger. Idag väntar mer eller mindre en måstematch hemma mot KalPa och jag tror möjligheterna till en seger är mycket goda. Nordicbet erbjuder 1.82 på en Malmöseger. Ett odds som jag tycker är fullt godkänt. Spelbar iallafall till 1.70. Spelas som alla andra spel med flat.

Malmös CHL-äventyr har hittills varit lyckat. Med tanke på att det är första gången man är med i turneringen så får det ses som fullt godkänt att tagit 6/9 möjliga poäng hittills. Nu är det dock det svåraste kvar, match nu hemma mot KalPa, en match som det känns som att Malmö nästan måste vinna för att kunna hänga med i gruppen rejält. Jag såg inte själv matchen mot KalPa borta, men dem jag hört med och vad jag läst mig till säger att Malmö var det bättre laget, alltså redan på bortais, så jag hade möjligen lite flyt när jag då satt mitt spel på KalPa. Men det är nya förutsättningar idag, lagen känner till varandra och Malmö vet vad som gäller. Det gäller att absolut inte slappna av och sluta spela som man gjorde i den första matchen. Dessutom står mycket viktiga poäng på spel ikväll och Malmö har fördelen av att spela på hemmais.

I den senaste matchen mot KalPa så hade Malmö totalt 61 skott (alltså skott som missade mål också) och KalPa hade endast 36 skott. Om man tittar på skott mot mål så hade Malmö 29 skott samtidigt som KalPa bara hade 23. Ganska imponerande att vinna skottstatistiken så pass klart mot ett relativt starkt motstånd på bortais. Detta tillsammans med två stycken uddamålssegrar mot Stavnger måste göra så att självförtroendet är på topp i Malmö. Tvärt om borde det vara för KalPa som efter sin inledande seger på hemmais åkt på två förluster mot Brno varav en förlust på övertid. Självklart mycket mer stressat i KalPas läger som också känner att dem måste ha en seger idag. Mycket press på båda lagen att ta tre poäng idag, MEN Malmö kan iallafall luta sig tillbaka på att man har allt i egna händer om man skulle förlora, det har inte Kalpa som bara har två möten kvar med Stavanger efter detta. Så det är garanterat mer harmoni i Malmö som kan ta den här matchen på allra största allvar men ändå känna att man inte behöver stressa eftersom man har två kommande matcher mot Brno där allt ska göras upp.

Nej 1.82 hos Nordicbet på en Malmöseger tycker jag känns fin. Malmö har visat sig vara det starkare laget under turneringens gång så hoppas man även visar det ikväll på hemmaisen!

Match: Malmö-KalPa
Spel: Malmö FT
Odds: 1.82
Bolag: Nordicbet
Insats: Flat
Spelstopp: 15.00 (!!!!!)

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip