Det är dags för möte nummer två mellan Malmö Redhawks och Stavanger Oilers. Det första mötet slutade med vinst för Malmö borta i Norge efter en helt sinnessjuk avslutning på matchen. Malmö leder med 3-1 när det återstår 110 sekunder av matchen, då reducerar norrbaggarna för att sedan sätta kvitteringspucken 49 sekunder senare. Klockan står på 58.59 och jag kan tänka mig malmöspelarna och supportrarnas frustration, men med 19 sekunder kvar av matchen så sätter Malmö dit 3-4 pucken vilket även avgjorde matchen och tre välförtjänta poäng hem till svenskarna. Ikväll är det dags för nytt möte men med helt andra förutsättningar, jag spelar Malmö -2 AH hos Unibet till 1.89 med flat.

Den STORA skillnaden på detta möte och det förra i Norge är att Malmö kommer spela på sin hemmais. Dels publiken men framförallt att måtten på denna rink är dem normala för svenska hockeylag. Måtten i Stavangers rink är betydligt mindre och det ställde verkligen till med problem för Malmöspelarna som sagt i intervjuer att dem tyckte det var svårt att komma rätt i timingen bland annat. Malmö är ett mycket bättre lag än Stavanger och när man idag får spela sin första CHL-match någonsin så tror jag inte det finns mycket som kan stoppa dem från en stabil seger. En seger som verkligen behövs också om man ska känna att CHL-drömmen ska leva vidare för nykomlingen i sammanhanget.

Stavanger har ganska väntat förlorat båda sina inledande matcher och tåget har nog gått för dem om att gå vidare. Vet inte om det påverkar så mycket, men kan möjligen tänka mig att gnistan och hoppet har släckts lite efter att ha förlorat de två inledande matcherna som dessutom varit på hemmais. Stavanger kom förra året sist i sin grupp, året innan det gick man vidare men åkte direkt ut mot Eisbjären Berlin som inte direkt är något topplag. Detta kommer bli Stavanger övermäktigt som möter ett Malmö som garanterat är dödstaggade eftersom man spelar sin första hemmamatch samt lyckades vinna borta mot Stavanger, så ett mentalt övertag spelar också in här.

Malmö bör lösa detta relativt enkelt och -2 till @1.89 känns dugligt. Men inte så mycket lägre än så, sätter gränsen till spelvärde till cirkus 1.85.

Match: Malmö Redhawks-Stavanger Oilers
Spel: Malmö -2
Odds: 1.89
Bolag: Unibet
Insats: Flat
Spelstopp: 18.30

Stort GL vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip