Sista SHL-matchen före julafton spelas i Malmö Arena och detta i ett ångestmöte mellan två lag som huserar i botten av tabellen.

12. Malmö Redhawks 27 7 3 4 13 65-81 31p
13. Timrå IK 26 7 1 3 15 63-93 26p

Timrå är nykomlingar i SHL och har hittills varken gjort bort sig eller överraskat. Faktum är att gästerna i Malmö huserar där många trodde att de skulle ligga, nämligen i botten. Malmö däremot är en liten missräkning. Skåningarna var på förhand ett lag som skulle utmana om en slutspelsplats på allvar, men hittills har det gått trögt.

Hemmalaget har förvisso två raka vinster, men innan detta radade de upp sex raka i ligan utan vinst. Segrarna har kommit hemma mot Luleå där Malmö tog två poäng genom 2-1-seger efter straffläggning och innan det tog de tre pinnar genom en stark 5-2-vinst mot Örebro.

Timrå kommer till Malmö Arena med tre raka förluster och de vill såklart bryta den negativa trenden omgående. Laget föll i deras senaste bortamatch mot IK Oskarshamn med 6-3 och innan det var det SAIK på hemmais och då blev det förlust med 5-2. Senast bortalaget tog sig an Malmö Redhawks så gjorde dem det på sin hemmais och då blev det sex gjorda mål, varav TIK stod för fyra av dessa i en match de tog hem med 4-2.

Min teori är att det bjuds på en målrik match igen mellan dessa lag där såväl hemmalag som bortalag gärna tar full pott.

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.68 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip