För ovanlighetens skull så har vi denna söndag en match i SHL och det är skåneberbyt mellan Malmö och Rögle där det är två lag med helt olika form. Rögle åker till Malmö med fyra raka segrar och det är för mig givet att än en gång gå emot Malmö efter att ha sett deras insats emot Färjestad i torsdags.

I torsdags var Malmö i Karlstad för att möta Färjestad och där rekades raka ettan, trots att just FBK haft väldigt svårt för Malmö de senaste matcherna. Även om spelet tillslut blev en förlust för oss då Färjestad bara orkade med att vinna i övertid så skulle jag välja samma spel igen alla dagar i veckan. Malmö fick en tacksam start och hade gjort tre mål på fem skott på en för dagen väldigt skakig Carl Lindbom. Han byttes ut och sedan var det ett lag på banan. Jag trodde Färjestad skulle avgöra i ordinarie tid med dryga fem minuter kvar för då såg det ut som att Malmö gjort sitt för dagen. De lyckades med nöd och näppe att få med sig en poäng och det ska de vara nöjda med.

Matchen bekräftade lite mitt påstående om Malmö att formen är ett frågetecken. Nu var Koukkanen den som gjorde poäng i torsdags, men det var också den enda ljuspunkten. De har en bra förstakedja som sagt, men jag tycker det är tunt bakom dessa herrar. Det är väl lite såhär som ett bottenlag brukar "bete sig" och jag är inte förvånad ifall vi fortsätter att se Malmö falla i tabellen.

Rögle fortsätter att imponera

Jag är väldigt imponerad av Rögle den senaste tiden och det har väl egentligen känts lite som att det bara varit en tidsfråga innan laget vänder uppåt i tabellen. Med fyra raka segrar i ryggen så har man nu hugg på de lagen ovan och är med i racet på riktigt om en slutspelsplats. Tittar man på truppen man har så är det givet att man ska vara i ett slutspel. Jämför det med Malmös lag i dag så är laget klart bredare än sina motståndare. Lägg därtill att formen är som natt och dag mellan lagen. De har flera kedjor som kan producera utan behöver inte bara förlita sig på att förstakedjan har en bra dag. Rögle är ett vasst lag helt enkelt och det räcker för mig.

Vi kommer att testa Rögle att vinna idag och vi gör det för vanlighetens skulle med moneyline-marknad. Oddset är 1.87 och det finner ni hos Bethard . Insatsen blir en medelinsats då det ändå är ett derby vi pratar om idag.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip