Vi kliver på ytterligare ett litet spel till kvällens omgång nu när det varit spelfritt ett tag. Det blir ett specialspel där vi fokuserar mest på en spelare i mötet mellan Malmö och Timrå. Bortalaget är givetvis favoriter på pappret och har förutsättningarna för att vinna, men är det någon som ska stoppa dem så är det en av seriens absoluta toppspelare.

Malmö har haft ett par tunga veckor den senaste tiden och uppehållet nu har kommit lägligt kan man lugnt säga. Nu har man garanterat fått fila ihop lite detaljer för att kunna bli ett vinnande lag igen och framförallt så måste Malmö som lag fungera då de har ett spelarmaterial som kanske är snäppet sämre än många andra. Det krävs som sagt att alla gör sitt jobb och utnyttjar sin roll på bästa sätt för att de ska fungera, annars kommer Malmö att få svårt att hålla sig över strecket.

Timrå tycker jag har en resa som varit tvärtemot Malmös om man ska jämföra dem. Starten var okej, men inte mer än så och det är väl egentligen den senaste månaden ungefär som man börjat hitta ett vägvinnande spel. Problemet förut har varit att man haft svårt att avgöra matcher, trots ett större spelövertag, men nu verkar man vara på bättre banor och man kan absolut bråka med de bästa lagen i ett slutspel om det här håller sig.

Janne Koukkanen kan vara ligans bästa spelare

I en bättre miljö så tror jag att Janne Koukkanen hade varit ledare av poängligan utan tvekan. Nu ligger har på en femteplats med 22 poäng på 25 spelade matcher, vilket är bra i SHL-mått mätt. Jag tycker att han är en av ligans mest sevärda spelare och kanske en av de mest kompletta vi har. Han har visat här att han är livsfarlig offensivt och gör saker som bara otroligt skillade spelare kan göra. Han har dessutom ett bagage och en historia med sig där han varit en lite mer defensiv spelare borta i Nordamerika, vilket gör han till en duktig spelare över hela banan.

Kuokkanen tror jag hade gjort fler poäng i ett bättre lag än Malmö och det är det inget snack om. Inget ont om hans kedjekamrater för det är trots allt förstakedjan som bär laget, men Malmö är inget lag med vinnarkultur helt enkelt. Kuokkanen letar i nio fall av tio en passning och spelet ska byggas genom honom, vilket såklart då gör honom till en stor potentiell poänggörare.

Timrå på hemmaplan för Malmö kommer bli en tuff nöt att knäcka, men som jag skrev ovan så krävs det att förstakedjan levererar ifall man ska ta några poäng. Vi får 1.81 hos Coolbet på att lagets stjärna Janne Kuokkanen gör åtminstone ett poäng och den tar vi med en insats lite över medel idag.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip