Dags för Malmö att kliva in i CHL och man gör det mot finska TPS, en match där utgången är oviss.

Malmö har på försäsongen vunnit en match mot Pantern, samt förlorat mot Linköping. Nu är det dags att spela den första tävlingsmatchen för säsongen, och Händemark säger i en intervju att det ska bli väldigt kul att börja tävla i matcherna igen, och man lär vara taggade inför matchen.
Man har några osäkra kort inför matchen, men man har spelare som absolut hotar framåt och i första tävlingsmatchen hemma lär man vara helt på tårna, och jag blir inte förvånad om man trycker in flera puckar då gästerna inte sett helt fläckfria ut under de senaste matcherna.
En annan faktor är att det är fritt inträde till matchen så det kan bli riktigt bra tryck på läktaren, och då vill man såklart visa upp sig från sin bästa sida.

Finska TPS står för motståndet och man har blandat och gett under försäsongen, dock ska man inte ta träningsmatcher på alltför stort allvar då det inte alls är samma sak som en tävlingsmatch. En faktor som kan spela roll här är att TPS redan har hunnit spela sju matcher till skillnad mot Malmös två, då man ska ha kommit längre i lagbygget.
Evigt unga Kallio har lagt skridskorna på hyllan och att tappa en spelare som nästan stod för ett poäng per match i snitt är såklart tungt. Eric Perrin är inte kvar i laget heller då han är tillbaka i JYP.
Man har dock värvat flera intressanta spelare och jag börjar väl med att nämna Lauri Korpikoski med över 600 matcher i NHL samt Patrick Björkstrand som också kommer bidra framåt. Sedan tidigare finns Oula Palve i laget, en spelare som verkligen vet hur man plockar poäng i matcherna.

Jag tror på en match där det kan ske en del misstag då man inte är helt samspelta samtidigt som det finns offensiva krafter i båda lagen, och det bör bädda för en del mål i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 3u // TT


This is the stats tab
This is the post tip