Jumbon Malmö ställs mot serieledande Växjö under torsdagskvällen, och här är bortaseger att vänta.

Malmös kräftgång fortsätter denna säsongen och senast blev det en ny förlust mot Luleå med 0-3, vilket var lagets andra raka nederlag. Man sprattlar till och tar några segrar här och var, men sett till de 20 senaste matcherna har man bara tagit fyra segrar, så förlusterna duggar tätt.
Man har även hela 14 poäng upp till säker mark med bara 13 matcher kvar att spela, så läget är helt klart tufft, och man lär knappt undvika att få spela om sin överlevnad i ligan.

Man har en del bra och meriterade spelare i truppen men det är väldigt få spelare som verkligen levererat under säsongen, och med tanke på hur man sett ut bör man få tufft mot ett starkt bortalag.

I Växjös läget är det klart mer positivt då man senast vände underläge till seger efter förlängning mot Örebro, och man bröt en tre matcher lång förlustsvit.
Man toppar tabellen med Skellefteå bara en pinne bakom sig, så ska man hålla undan gäller det att man avslutar grundserien på ett bra sätt, speciellt då Skellefteå har en match mindre spelad, och då är Malmö ett lag man ska vinna mot.

Man har en riktigt starkt backsida i laget med Persson, Aktell, Cooper och Bengtsson för att nämna några. Offensivt finns det även där kvalitet i bland annat Kossila, Rosen och Sexton, så som lag är man klart mer kompletta än Malmö.

Malmö imponerar inte alls och här ställs man mot ett av ligans bästa lag, något som borde bli för tufft, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip