Allettan är påväg in i sitt slutskede och Marietad tar idag emot Vimmerby i en match som kan betyda otroligt mycket i slutändan för båda lagen. Mariestad kämpar i botten av tabellen om de sista platserna till ett playoff medan Vimmerby kämpa uppe i toppen om att komma topp två. Tabellläget säger sig självt åt vilket hål vi lutar idag.

Mariestad har gjort det lite som man förväntat sig i Allettan och ligger på plats sju efter sin seger i fredags mot Skövde. Det är jämnt nere i botten om de sista platserna så alla poäng i fortsättningen kommer vara otroligt viktiga som sagt. Jag tror egentligen Mariestads-folket kanske förväntat sig ett bättre resultat, men det är också lite klassiskt Mariestad. Man har i många år varit topprankade av många experter, men inte heller nått hela vägen nån gång och jag tycker laget som vanligt är lite överskattat, om man jämför med lagen i södra Allettan. Det är klart man är bra och kan slå alla en bra dag, men tabellplaceringen säger det mesta.

Vimmerby är ett lag för kvalserien

Vimmerby är enligt mig ett lag som ska vara ett av lagen i kvalserien i vår. Det är klart att man måste ta sig igenom ganska många steg för att ta sig dit, men en topplacering i grundserien samt i Allettan är ett bevis på att man är ett kompetent hockeylag. Att man sedan fått in karaktärer som Christoffer Törngren och Jacob Heljemo här efter jul är såklart också två vassa förstärkningar. Tråkigt nog har man tappat en av sina bästa backar, Oscar Lindgren, men dock fått tillbaka Oscar Humble (före detta Oscar Carlsson) som gjort comeback.

Gästerna kommer ifrån en förlust med hela 0-4 mot Kristianstad och lär vara revanschsugna nu. Det var ett riktigt bottennapp och näst på tur är nu Mariestad som jag tror kommer få sota för det. Vimmerby är en maskin och jag är tveksam till att detta jämnt presterande lag kommer underprestera i två raka matcher. Som sagt så tror och tycker jag att Vimmerby ska vara ett av lagen i kvalserien till våren och då såklart ha bra chans mot ett lag på nedre halvan från tabellen.

Tvåan inklusive övertid/straffar testas hos Betsson till oddset 1.87 och det spelas med en insats lite över medel. Nu kör vi VH!

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip