Topplaget Minnesota tar sig an Detroit natten till tisdag, och detta är en match man ska ha väldigt bra segermöjligheter i.

Minnesota kommer från en stark seger hemma mot starka Carolina med 3-2. Man hade en 3-0 ledning tidigt i den sista perioden och trots att man släpper in två snabba mål så lyckas man hålla undan och vinna, mycket tack vare ett fint målvaktsspel från Talbot.
Segern var lagets sjunde på de åtta senaste matcherna så formen är helt på topp.

Hemmaspelet har varit urstarkt under säsongen då man vunnit 15/19 matcher, och inför denna matchen har man fem raka segrar på hemmais där man bland annat vunnit med siffror som 8-2 och 7-3.
Kaprizov, Zucarello, Hartman och Fiala är några av lagets offensivt skickliga spelare och då man ställs mot beskedligt motstånd bör man kunna putsa till hemmastatistiken ytterligare.
Saknas gör Bjugstad, Dumba och Foligno.

Detroit ligger på en niondeplats i conferencen och det har blivit 22 segrar på 49 matcher, en siffra som inte imponerar.
Ser man till de två senaste matcherna så har det blivit dubbla segrar mot Philadelphia, men det är ett lag som inte alls sett bra ut under säsongen och här möter man ett klart bättre motstånd.

Nu är det bortamatch som gäller och på resande fot har man inte varit i närheten av att vara lika bra som på hemmaplan då man bara vunnit 7/22 matcher, något som kan jämföras med segrar i 15/27 matcher på hemmais.
Truppen har spetsspelare i Larkin och Bertuzzi samt talanger som Raymond och Seider, men truppen håller inte alls samma nivå som Minnesotas, och känslan är att man får det väldigt tufft här.
Barber, Hronek, Namestnikov, Rowney, Stephens och Vrana förväntas missa matchen.

Kvalitet, hemmaplan och form är faktorer som talar för hemmaseger i matchen och då gästerna har problem med spelet på bortaplan så bör de få jobbigt mot ett starkt Minnesota, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Talbot (Unconfirmed) - Greiss (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip