Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning

Goalies: Stalock (probable) vs Vasilevskiy (probable)

Minnesota Wild spelar i natt B2B hemma mot ett av ligans absolut bästa lag, Tampa Bay Lightning. Frågan är om man kan hitta energi till att ta en ny seger efter att man fick slita som ett djur igår när man rånade Dallas på segern.

Minnesota Wild spelade igår mot Dallas Stars där jag trodde Stars skulle kunna mangla ner Wilds lite tveksamma spel. Lite oväntat var det Wild som började matchen bäst, men Dallas jobbade sig in i matchen. Efter en mållös första period så var det ett lag på isen under hela andra perioden. Dallas vann skotten med hela 24-13 i den perioden där Stars hade flera magiska lägen att sätta dit ledningspucken. Detta hade normalt skett också om det inte vore för en viss målvakt i Devan Dubnyk som stod för 3-4 magiska omänskliga räddningar. Under tredje perioden fick Stars äntligen utdelning och tog rättvist ledningen med 1-0. Efter det så slog variansen till och Wild sätter två snabba mål, med en enorm flyt bakom sig. Sånt som händer, men detta kostade Stars matchen då Dubnyk helt enkelt spelade oerhört bra.

Tampa Bay Lightning besegrade senast svaga Detroit Red Wings med 3-1 utan att göra en speciellt bra match. Man vann helt enkelt för att man är såpass breda och Wings för ineffektiva. Annars har Tampa sett relativt sega ut under säsongsinledningen men man har mycket spel i sig i topplinorna. Stamkos har inte riktigt hittat målet än men laget unga spelare ser heta ut. Trots detta har Tampa ändå 3 raka vinster i ryggen och det visar hur bra man egentligen är. Man behöver inte spela på topp för att vinna matcher.

I natt så finns det en stor faktor som gör att jag ser bra värde på Tampa här. Antagligen visas Devan Dubnyk vilket gör att Wild inte kommer ha lika bra målvaktsspel. Detta var den enda anledningen till att Wild kunde vinna igår och i natt är man dessutom B2B mot ett helt utvilat Tampa Bay. Jag tror därför det finns bra chans till bortaseger och spelar alltså

Match: Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning