Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets

Goalies: Dubnyk (probable) vs Bobrovksy (probable)

Nytt år och strax efter tolvslaget kommer vi få en riktigt supermatch att inleda 2017 med. Columbus Blue Jackets, NHL formstarkaste lag med 14 raka vinster gästar Minnesota Wild med 12 raka vinster. En av dessa kommer brytas i natt och frågan är vilket lag som överlever.

Minnesota Wild snackade jag upp ordentlig förra säsongen och trodde laget hade det som krävdes för att ta sig till SC-final. Dock hade man inte turen med skadorna med sig förra året och man räckte inte riktigt till. I år har man dock fått ordning på grejerna och hela laget presterar. Man har fått utdelning och just nu är man riktigt svårslagna. Laget har alltså 12 raka vinster och senast slog man NY Islanders med 6-4. En väldigt speciell match där man hade en 4-2 ledning som man tappade till 4-4 direkt in i tredje perioden. Dock lyckades man hitta segermålet med ca 10 min kvar av matchen och sedan kunde Mikael Granlund sätta spiken i kistan med 1.48 kvar av matchen.

Columbus Blue Jackets fortsätter att vinna. Laget är likt Wild ett väldigt spelskickligt lag som folk trodde skulle blomma ut för 2 år sedan. Förra året hade man skadebeskymer men i år är man 100% och Tortorella har verkligen fått detta lag att vara en SC-kandidat. Laget har sjukt imponerade 14 raka segrar och senast slog man Winnipeg Jets med 5-3. Jackets var hela matchen väldigt effektiva och gjorde mål på sina chanser och även fast man släppte in 3 mål var man aldrig nära på att förlora. Man skaffade sig en stabil ledning som man aldrig släppte taget om.

Vi har alltså ett möte mellan de två klart bästa lagen i NHL just nu och det kan bli en riktigt trevlig fight. Jag har oerhört svårt att utse en vinnare här, men Wild måste ses som favoriter pga av hemmaisfördel. Annars talar statistiken för Jackets men det är två lag från olika conference vilket ofta gör det svårt då laget inte möter varandra så ofta.

Vi har två väldigt duktiga målvakter i båda lagen och jag kommer därför vända mig till underspelet här i natt.

Jag spelar alltså

Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets U5.5 mål @ 1.80 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip