Det klassiska Mjölby har kämpat länge för att ta sig tillbaka till Hockeyettan och har nu lyckats. En ganska trevlig start för laget och nu väntas match mot ett annat klassiskt lag. Mjölby tar emot Borlänge där gästerna återigen kommer att få slita ont för sina poäng. Man är inte samma gamla Borlänge med firma Markus Persson-Patrik Elfsberg längre, utan man har en lite längre period där man fått kämpa på den undre halvan i tabellen. Här tycker jag vi har dagens bästa spel i Hockeyettan och det ska givetvis uppmärksammas.

Mjölby har faktiskt haft en helt okej start i återkomsten i Hockeyettan där man förlorat premiären mot ett topptippat Skövde, vunnit mot nykomlingen Falun och senast förlorat på straffar mot Surahammar på bortaplan. Det är väl enda ett bra tecken på att lagen som kommer ifrån från södra hockeytvåan står sig relativt bra en division högre och det var vi inne på redan senat när vi rekade dem mot Falun. Jag tror fortsatt att Mjölby kommer att kunna störa många lag i sin serie och Borlänge är definitivt ett sådant. Nu har man hemmaplansfördel och är förmodligen sugna på att ta sin första hemmaseger. På pappret tycker jag helt klart att man är minst lika bra som Borlänge och då säger det sig själv att oddset här är bra.

Bolagen går mer på historien här

Borlänge har haft en kämpig inledning med tre raka förluster och en målskillnad på 4-11. Det ska tilläggas givetvis att förlusterna kommit emot Dalen, Skövde och Lindlöven där alla egentligen är lag för den övre halvan av tabellen. Nu blir första anhalten till seger Mjölby där man såklart blir favoriter, men det är ju tack vare namnet på laget. Jag tror de flesta tänker litegrann som att Borlänge är Borlänge och Mjölby är nykomlingar, men jag är ju helt klart inne på att de satt alldeles för högt odds på Mjölby här. Borlänge har en ung trupp som egentligen saknar stomme. Man har några gubbar som ska producera i form av William Danielsen och Casper Östberg bland annat, men det är alldeles för tunt. Jag säger inte att Mjölby är ett mycket bättre lag, men nog har dem mer rutin och spets i sin trupp trots att man är nykomlingar. Borlänge är dessutom ett klassiskt hemmalag där spelet på resande fot varit ett problem senaste säsongerna. Åka till Mjölby en onsdag i oktober kanske inte är skitkul direkt.

Mjölby håller ställningarna med Skövde och Surahammar trots förluster och gör en dålig match borta mot Falun där man vinner. Nog har man bra chans hemma mot ett överskattat Borlänge. Jag tycker det här är dagens mest spelvärda i Hockeyettan. För den våghalsige finns raka ettan, men jag är en moneyline-spelare och väljer inklusive övertid/straffar till oddset 2.14 hos Unibet .

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip