Toppen mot botten här då serietvåan Modo tar emot tian Almtuna, och här ska hemmalaget vara klassen bättre.

Modo krigar på i toppen av tabellen och just nu ligger man på en fin andraplats efter att man vunnit 30/42 matcher, och nu senast slog man Mora med 2-1.
Tio av dessa förluster har kommit på bortais vilket betyder att man på sina 22 hemmamatcher enbart förlorat två gånger, siffror som imponerar stort, och med det är man ligans bästa hemmalag.

Truppen tillhör även en av de bästa i serien då man defensivt har Bernhardt och Näsen som öser in poäng, och den förstnämnda är den poängstarkaste backen i hela ligan.
Offensivt har man spets i Woods och Vigneault samtidigt som man värvat in Jelisejevs från Dinamo Riga, och även att han inte är redo för spel här så kommer det spetsa till lagets offensiv än mer.

Almtuna har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och man har tagit viktiga poäng i kampen i den nedre delen av tabellen.
Man är bra på hemmaplan där man tagit majoriteten av sina poäng, och kikar man just på de fyra segrarna som kommit på slutet så har samtliga varit på hemmais.
I denna matchen är det dock bortais som gäller och det är ett stort minus då man på resande fot enbart vunnit 4/20 matcher, och senast man spelade borta blev det förlust med 5-0 mot AIK.

Truppmässigt har man inte heller mycket att sätta emot även om det finns spelare som Hertzberg och Golovkovs offensivt, och här är det inte mycket som talar för att man ska kunna knipa en seger.

Almtuna trivs inte alls på resande fot och här ställs man mot ett av ligans bästa lag som även trivs ypperligt på hemmais, en uppgift som känns alldeles för tuff, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip