Topplaget Modo tar emot Almtuna under onsdagskvällen hemma i Hägglunds Arena, och här är man ute efter sin första seger.

Modo öppnade premiären bra då man hade skaffat dig en 2-0 ledning efter den första perioden mot AIK. I andra perioden kollapsar man dock fullständigt och tappar till 2-4, men man visade moral och kom tillbaka i matchen. Det blev dock förlust med 5-6 efter straffar, något som dock lär göra att man är rejält revanschsugna här.
Målvakten Kristers Gudlevskis klev av i matchen, men det handlade om kramplänning och ingen skada, vilket är klart positivt.

Man förväntas vara ett topplag precis som tidigare, och ser man på backsidan så är den stark. Man har även kvar toppspelare som Aagaard, Svenningsson och Woods offensivt samtidigt som man plockat in Södergran från tyska ligan, Adam Pettersson från Brynäs samt Vita Hästens succespelare Rihards Marenis som gjorde 36 poäng på 33 matcher i fjol.

Almtuna hade inget att hämta i premiären borta mot Kristianstad då man fick se sig besegrade med 4-0, och det var inget snack om att man var det svagare laget i matchen.
Precis som i fjol förväntas man tillhöra botten av tabellen, och med tanke på insatsen senast så är det inget som tyder på något annat.

Truppen tillhör en av de sämre i ligan och jämför man med motståndarna Modo så är man klasser svagare.
Visst har man namn som Golovkovs, Karlström och Harlestam i laget, men man har tappat spelare som Johan Eriksson och kaptenen Tobias Liljendahl.
Det ska även nämnas att viktiga forwarden Viktor Hertzberg saknades i premiären, men här kommer han till spel, vilket är ett plus.

Modo är ett klart bättre lag än Almtuna och efter förlusten i premiären så är man ute efter sin första seger, något man ska ses med goda chanser att lösa, och jag tror att man tar en bekväm seger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT