Måndagen bjuder på en match i hockeyallsvenskan och det är tabelltvåan Modo som tar emot nästjumbon Almtuna, och här ska det råda klasskillnad.

Modo förlorade högst oväntat senast mot Östersund med 3-1 i en match man inte alls kom upp i nivå. Innan dess så hade man tagit poäng i fem raka matcher där fyra av matcherna var segrar, så det är knappast något fara på formen.
Till skillnad från senast så väntar nu hemmaplan och där har man varit urstarka då man efter sju matcher tagit fem segrar, och man har fina 30-17 i målskillnad. Förlusterna har kommit efter straffar, så man har tagit poäng i samtliga matcher, vilket är starka papper.

I laget finns det massor av skickliga spelare i bland annat namn som Woods, Dickinson, Aagaard, Näsen och Bernhardt och efter förlusten senast lär man komma ut heltaggade inför hemmafansen, och jag tror att man sätter ton direkt i matchen.

Almtuna har inte rosat marknaden på slutet då man kommer med fyra raka nederlag till denna matchen, och ser man på målskörden har den varit klen med tre gjorde mål.
Man är nästjumbo i tabellen då man bara tagit 13 poäng, vilket är hälften av motståndarnas poängskörd, och bortaplan ser jag som en stor nackdel här.

När man tar en titt på laget så blir man absolut inte skrämd då man förutom Golovkovs, Hertzberg och Karlström inte ser väldigt bleka ut även om backen Asplund också gjort en del poäng, och mot ett av ligans bästa lag på bortais bör man inte ha mycket att hämta.

Efter den oväntade förlusten för Modo så senast så lär man komma ut klart mer påkopplade till denna matchen, speciellt då det väntas hemmamatch, och jag tror att man är i ledning efter den första perioden.

Speltips: 1 första perioden och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip