Den hockeyallsvenska finalen börjar där Modo och Djurgården gör upp om en finalplats, och här tror jag på hemmaseger.

Seriesegrarna Modo har tagit sig till final genom att slå ut AIK med 4-2 i matcher samt Mora mer 4-0 i semifinalen, vilket var riktigt starkt då man mot Mora visat upp ett bra spel.
Nu börjar man finalserien på hemmais och på hemmaplan har man varit väldigt starka, och under slutspelet har man segrat i fyra av fem matcher på hemmais.

Kollar man på truppen så finns det ruskigt hög kvalitet på backsidan i Bernhardt och Näsen, och den förstnämnda leder poängligan i slutspelet.
Utöver en bra backsida finns det även gott om kvalitet i Woods, Halloran, Aagaard och Dickinson offensivt, så man har ett lag som kan gå hela vägen till en SHL-plats, och här ska man kunna öppna med en seger.

Djurgården bättre på slutet

Djurgården slutade på en fjärdeplats i grundserien och man var hårt kritiserade stundtals då man inte det att stämma. Under slutspelet har man dock lyft sig betydligt och 4-0 i matcher mot Karlskoga i kvarten och 4-2 mot Björklöven är fina siffror, så man har verkligen lyft sig minst en nivå under slutspelet.

Man har precis som Modo en bra och stark trupp med Kruger, Öhgren, Klasen och Brodin, så man har också en trupp som kan gå hela vägen.
Det finns dock problem i truppen då succémålvakten Lindblom skadades i den första matchen mot Björklöven, en målvakt som verkligen gjort succé. Bara några matcher senare klev andramålvakten Galajda med skada, så det finns frågetecken på målvaktssidan, och även med full trupp håller jag Modo som befogade favoriter i matchen.

Jag är klart mer imponerad av Modo under säsongen än jag är av Djurgården och även om gästerna höjt sig under slutspelet så tror jag att man får det tufft på bortais, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip