Torsdag och nästintill full omgång i SHL och denna gång kommer jag än en gång ge mig på marknaden "båda lagen att göra två mål". Det är en marknad jag gillar skarpt och framförallt när man har en favorit som helt enkelt blivit en för stor favorit. Modo har en stark offensiv och det mot seriens bästa lag, vilket öppnar upp för detta spel. Dessutom kommer det en mindre insats på ett litet sidospel.

Modo har jag sagt ett tag nu att man kommer att rasa i tabellen och efter en väldigt fin start har man också kommit ner lite på jorden igen. Det ska sägas att laget faktiskt fortfarande spelar en väldigt sevärd och offensiv ishockey och man kanske också borde ha fått med sig något mer poäng än de arton poäng man hittills skrapat ihop. I vilket fall så är man nu tillbaka på hemmaplan och jag tror definitivt att man har kapacitet att störa Färjestad denna kväll. Hemma har man spelat bra och man spelar en sevärd hockey som hittills visat sig vara väldigt effektiv hemma i Örnsköldsvik. Jag är rätt säker på att laget kommer att vara otroligt revanschsugna efter 7-2 förlusten senast mot Oskarshamn i en match där siffrorna inte riktigt speglade resultatet. Spelmässigt var det ganska jämnt, men det rann iväg sista tio minuterna när laget fick spela i princip hela den tiden med en man mindre på banan. I vilket fall så ska man klara av att göra minst två mål på hemmaplan och det är viktigt för huvudspelet.

Färjestad aningen bleka på bortais

Värmlänningarna kommer ifrån en blek insats i lördags hemma mot rivalerna Frölunda och lär även dem vara sugna på att hoppa upp på vinnarspåret igen. Som jag alltid säger med FBK så är laget inte alls samma starka lag på bortaplan som man är hemma i Löfbergs Arena. Även om man fortfarande ligger högst upp i tabellen så tycker jag mig ändå se en liten svacka på väg. Insatserna är inte lika bländade bra som dem var i början och spelare som Tomasek, Nygårdh och Nilsson har inte samma utdelning längre. Det är klart att insatsen i lördags kan vara ett undantag, men matchen innan det mot Luleå var inte heller särskilt bra till en början. Man ska iallafall ha bra chans att göra två mål på ett ganska defensivt svagt Modo. Jag kan definitivt se Färjestad åka på ytterligare en förlust här även om dem såklart är rätta favoriter inför matchen.

Ett hemmastarkt Modo mot ett bortalag som inte alls brukar ha bra energi på just bortaplan. Nog ska Modo ha chans att störa serieledaren. Det är en jämn liga och jag tycker oddset är högt på Modo. Jag kommer välja två spel från denna match och dem finns här nedan. Huvudspelet blir att båda lagen ska göra minst två mål vardera.

BLG2M (1.76) - 3/5 units
Modo (3.67) - 1/5 units

Lycka till!
This is the stats tab
This is the post tip