Modo tog en efterlängtad seger senast och vill jobba vidare på samma spår. Dock så har man tuffast möjliga uppgift när man tar emot ett pånyttfött Färjestad hemma i Hägglunds Arena. Gästerna kommer från en riktigt stark insats och Modo bör vara en lämplig uppgift, trots bortaplan.

Hemmalaget har verkligen inte haft någon bra period de senaste veckorna och förmodligen kommer kommande veckas uppehåll inte mer lägligt. Man ska iallafall mjölka ur det sista man har i kroppen innan detta och det mot ett pånyttfött FBK. Modo kommer som sagt ifrån en seger i Skellefteå, vilket får anses som otroligt starkt. En seger är alltid en seger, men man ska också komma ihåg att man var fullkomligt utspelade och målvakten Olle Eriksson-Ek stod för säsongens bästa insats hittills. Hemma är man såklart lite bättre än på resande fot, men något säger mig att Modo ännu inte har hittat formen, trots den lite mirakulösa segern senast.

Färjestad ser hungriga ut igen

Det kanske var det lilla som krävdes att man skulle få tillbaka en av sina målvakter från skada för att man skulle bli ett vinnande lag igen. Lagaces första match efter skadan emot Malmö kan vi glömma, men efter det har han stått för en grym insats nere i Jönköping samt en stabil insats hemma senast mot LHC. Jag är tämligen säker på att han hittat sitt självförtroende igen och det är givetvis en viktig aspekt för hela lagets prestationer.

Tittar man just på prestationerna Färjestad gjort på slutet så ser det bättre ut igen. För en vecka sedan hemma mot Leksand blev man nollade och förlorade med klara 0-4, men insatsen i sig var inte så dålig som många säger. Det sista grovjobbet saknades, men i övrigt fanns både spel och målchanser. Insatsen emot HV 71 på tisdagen var en stabil bortamatch där försvaret och framförallt Max Lagace hade bra dagar. vilket räckte för att segra och bära hem tre poäng. Senast emot Linköping var det en klar och mycket rättvis 5-2 seger som skrevs på pappret. Tåget verkar ha börjat rulla igen och vi vet hur bra FBK kan vara när de är som starkast.

Färjestad som nyligen hoppat upp på vinnarhästen igen mot ett Modo som trots segern senast, har haft det svårt med sitt spel. Det är klasskillnad om man jämför lagen rakt över och Modos tänkta förstalina med Dickinson-Aagard-Woods har inte varit lika heta som i starten. Tvåan känns given här och jag tror FBK fortsätter att vinna nu när dem är inne i det igen.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip