Nu är inte jag hockeytrader, men hade jag varit det hade jag absolut inte satt Modo högre än 1.70 hemma mot Karlskoga. Nu erbjuds vi 1.95 hos Unibet och som ni hör tycker jag att det är rejält i överkant. Jag spelar Modo att vinna matchen till 1.95 med en flatinsats.

Modo har varit inne i en riktigt fin form den senaste tiden. Man föll dock tungt i den senaste omgången mot Västervik på hemmais när slutsiffrorna skrevs till 2-3 och Modo inkasserade sin första förlust sedan den första december. Innan denna förlust hade man fyra raka trepoängare och har därmed tagit stora kliv i tabellen. Man ligger just nu på sjätte plats i tabellen men eftersom denna serie är så oerhört jämn så kan faktiskt Modo vid seger ikväll ligga tvåa. Jag tror verkligen att Modo tar hem denna fighten av flera anledningar, för det första tycker jag att man är ett klart bättre lag, man har fördelen av att få spela på hemmais och trots den senaste förlusten så är Modos form bra mycket bättre än Karlskogas. Dessutom har Modo och Karlskoga mötts två gånger denna säsong och båda matcherna har slutat med tre poäng för Modo.

Karlskoga har som sagt även dem varit inne i en godkänd form, men inte lika bra som Modo. Man har fem segrar på sina åtta senaste matcher, men det var längesen man tog en trepoängare, senast man tog tre poäng var för för fem omgångar sedan hemma mot AIK. Efter det har det blivit två förluster samt två övertidsvinnare. Karlskoga ligger just nu sist i serien och det ser verkligen inte bra ut, kollar man hur det gått för dem på bortais så är det minst lika mörk läsning, på fjorton matcher har man tagit åtta poäng och är sämst i serien även på bortais. Idag möter man ett hett Modo och jag tror man kommer få det mycket svårt.

Kollar man på specialteams så är det stor fördel Modo även där, Karlskoga har ett något vassare boxplay än vad Modo har, men kollar man på powerplay så är Modo klart bättre. Modo är näst bäst i serien med sina 28% samtidigt som Karlskoga ligger nia i serien med dryga 16%.

Jag tycker allting talar för Modo och blir en smula förvånad när jag tittar på oddsen.

Jobba Modo!

Match: Modo - Karlskoga
Spel: 1
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip