Modo tar emot Kristianstad och för andra matchen i rad är det Hägglunds Arena i Örnsköldsvik som står som spelplats. Rond ett vanns av hemmalaget med 1-0 och här tror jag att Modo löser en ny seger, vilket alltså innebär 2-0 i matcher.

Modo har gjort en kanonsäsong i HockeyAllsvenskan och slutade på en andraplats i grundserien med 106 poäng inspelade på 52 matcher. Nu har resan mot ett SHL-kontrakt inletts på riktigt och ser vi tillbaka på match ett i detta slutspelskval så tog Modo hem den matchen och det genom en 1-0-seger mot Kristianstad på hemmais.

Kristianstad står inte inför någon enkel uppgift här då de dels ställs mot ett av seriens bästa lag, men också då de får inleda matchserien med två raka bortamatcher. Gästerna har nu förlorat tre raka matcher uppe i Örnsköldsvik och ser vi tillbaka på de fem senaste lagen emellan så har gästerna bara vunnit en av dessa.

Modo håller högre klass och ska helt klart gälla som favoriter här. Det som händer just nu är det de har längtat efter hela säsongen och jag tror att hemmalaget är starka nog för att koppla ett än tydligare grepp om det hela genom att vinna även denna match två.

SPELTIPS
Modo som matchvinnare spelas till 1.76 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip